Kärleksmums Pepparkaka

Förberedelsetid: 15 min

Tillagningstid: 20 min

Portioner:20

Kärleksmums Pepparkaka

Beskrivning

Magiskt god, extremt saftig & god pepparkakskärleksmums med glasyr & kokos. Den här kakan är galet god, en ny favorit som jag kommer baka om och om igen! Om du älskar kladdkakor, bör du definitivt prova detta recept. För fler varianter av kladdkaka, kolla in vårt [bästa kladdkakerecept](https://silviakaka.se/recept/basta-kladdkaka-recept) eller en [kladdkaka utan smör](https://silviakaka.se/recept/kladdkaka-recept-utan-smor).

Denna pepparkakskärleksmums är en härlig kombination av klassiska smaker och en mjuk, saftig konsistens. Du kan även prova att baka den i en [pajform](https://silviakaka.se/recept/kärleksmums-i-pajform) för en annorlunda presentation. För en [glutenfri version](https://silviakaka.se/recept/glutenfri-silviakaka), byt ut vetemjölet mot en glutenfri mjölmix. Om du är ett fan av Leila Lindholm, kanske du gillar hennes [Silviakaka-recept](https://silviakaka.se/recept/silviakaka-leila).

Ingredienser

Kokos (garnering)

Gör så här

1.

Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda vetemjöl, pepparkakskrydda, kanel och bakpulver. Rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Vispa snabbt ihop allt till en slät smet. För mer information om bakpulver och dess funktion, se vår kategori om [Baking Techniques](https://silviakaka.se/recept/silviakaka-lindas-bakskola).

2.

Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper (eller smord och bröad), ca 20 x 30 cm. Om du föredrar att baka i en [springform](https://silviakaka.se/recept/silviakaka-rund-springform), anpassa gräddningstiden. För en variant i en [långpanna](https://silviakaka.se/recept/silviakaka-langpanna), se till att smeten fördelas jämnt.

3.

Grädda kakan mitt i ugnen i 20–23 min. Låt den kallna i formen. Medan kakan svalnar, kan du utforska andra läckra [kladdkakerecept](https://silviakaka.se/recept/kladdkaka-recept) eller kanske en [vit kladdkaka](https://silviakaka.se/recept/vit-kladdkaka-recept).

4.

Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vatten så den blir lagom bredbar. För en [vegansk variant](https://silviakaka.se/recept/vegansk-kladdkaka-recept) av glasyren, byt ut smöret mot veganskt smör.

5.

Bred ut glasyren över kakan. Om du vill experimentera med [toppings](https://silviakaka.se/recept/silviakaka-toppings-variationer), prova hackade nötter eller strössel.

6.

Strö över kokos och låt sedan glasyren stelna. Skär kakan i rutor med en vass kniv. För en [saftigare kärleksmums](https://silviakaka.se/recept/silviakaka), tillsätt en mosad banan i smeten – se recept på [kärleksmums med banan].

Njut av

din

kaka!

Njut av

Från Elsas Kök

Elsa Lundström, din receptkreatör på Silviakaka.se
Hej kära bakvänner! Jag heter Elsa Lundström, och det är med stor glädje jag delar med mig av mina favoritrecept här på Silviakaka.se. Jag växte upp på landsbygden i Småland där köket alltid var fyllt av doften av nybakat. Min mormor lärde mig allt om svenska fikaklassiker, en tradition jag nu för vidare med en nypa modern känsla.
Min filosofi är enkel: bakning ska vara roligt, tillgängligt och fyllt av kärlek. Jag hoppas kunna inspirera dig att skapa egna ljuvliga bakverk och minnen i köket.,[object Object]