Silviakaka i Långpanna (Stort Recept)

Förberedelsetid: 20 min

Tillagningstid: 25 min

Portioner: Ca 30-40 bitar (beroende på storlek)

Silviakaka i Långpanna (Stort Recept)

Beskrivning

Perfekt när du ska bjuda många! Detta recept på Silviakaka i långpanna är anpassat för en större form (t.ex. 30x40 cm) och ger en härligt saftig kaka som räcker till hela sällskapet. Använd gärna receptet med 6 ägg för extra fluffighet.

Ingredienser

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°C. Klä en långpanna (ca 30x40 cm) med bakplåtspapper.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
3. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i smeten växelvis med vattnet. Tillsätt smält smör/olja.
4. Bred ut smeten jämnt i långpannan. Grädda i ca 20-25 minuter.
5. Låt kakan svalna. Gör glasyren och bred över. Strö över kokos.

Njut av

din

kaka!

Njut av

Från Elsas Kök

Elsa Lundström, din receptkreatör på Silviakaka.se
Hej kära bakvänner! Jag heter Elsa Lundström, och det är med stor glädje jag delar med mig av mina favoritrecept här på Silviakaka.se. Jag växte upp på landsbygden i Småland där köket alltid var fyllt av doften av nybakat. Min mormor lärde mig allt om svenska fikaklassiker, en tradition jag nu för vidare med en nypa modern känsla.
Min filosofi är enkel: bakning ska vara roligt, tillgängligt och fyllt av kärlek. Jag hoppas kunna inspirera dig att skapa egna ljuvliga bakverk och minnen i köket.,[object Object]