
Förberedelsetid: 20 min
Tillagningstid: 20 min
Portioner: Ca 20-24 bitar
Silviakaka à la Leila
Beskrivning
Leila Lindholm är synonymt med härliga och inspirerande bakverk. Denna Silviakaka är en tolkning av hur Leila skulle kunna göra den – kanske med en liten extra kryddning eller en särskilt vacker presentation. Alltid med fokus på goda råvaror och mycket kärlek!
Ingredienser
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°C. Smörj och bröa en form (t.ex. 24x34 cm).
2. Vispa ägg och socker ljust och pösigt.
3. Leilas recept kan innefatta en touch av kardemumma eller citronzest i smeten för extra karaktär. Blanda torra ingredienser och vänd ner med vätska och smält smör.
4. Grädda ca 20 min. Låt svalna.
5. Gör en klassisk Silviakaglasyr, eventuellt med lite extra vanilj. Bred över kakan och toppa med kokos.
Njut av
din
kaka!

Från Elsas Kök

Hej kära bakvänner! Jag heter Elsa Lundström, och det är med stor glädje jag delar med mig av mina favoritrecept här på Silviakaka.se. Jag växte upp på landsbygden i Småland där köket alltid var fyllt av doften av nybakat. Min mormor lärde mig allt om svenska fikaklassiker, en tradition jag nu för vidare med en nypa modern känsla.
Min filosofi är enkel: bakning ska vara roligt, tillgängligt och fyllt av kärlek. Jag hoppas kunna inspirera dig att skapa egna ljuvliga bakverk och minnen i köket.,[object Object]