Silviakaka med Citron

Förberedelsetid: 25 min

Tillagningstid: 20 min

Portioner: Ca 24 bitar

Silviakaka med Citron

Beskrivning

En uppfriskande twist på den klassiska Silviakakan! Citron ger en härlig syrlighet till både kakan och glasyren, vilket balanserar sötman perfekt. En favorit för den som älskar citrus.

Ingredienser

Gör så här

1. Följ grundreceptet för Silviakaka. Tillsätt rivet citronskal från 1 citron i smeten.
2. Glasyr: Ersätt en del av vätskan (eller tillsätt) med färskpressad citronsaft och rivet citronskal för extra smak.
3. Grädda, låt svalna, bred på glasyren och toppa med kokos.

Njut av

din

kaka!

Njut av

Från Elsas Kök

Elsa Lundström, din receptkreatör på Silviakaka.se
Hej kära bakvänner! Jag heter Elsa Lundström, och det är med stor glädje jag delar med mig av mina favoritrecept här på Silviakaka.se. Jag växte upp på landsbygden i Småland där köket alltid var fyllt av doften av nybakat. Min mormor lärde mig allt om svenska fikaklassiker, en tradition jag nu för vidare med en nypa modern känsla.
Min filosofi är enkel: bakning ska vara roligt, tillgängligt och fyllt av kärlek. Jag hoppas kunna inspirera dig att skapa egna ljuvliga bakverk och minnen i köket.,[object Object]