
Förberedelsetid: 15 min
Tillagningstid: 30 min
Portioner: Ca 10-12 bitar
Silviakaka i Rund Springform
Beskrivning
En klassisk Silviakaka anpassad för en rund springform. Perfekt för en mindre bjudning eller när du vill ha en traditionell tårtliknande kaka. Se till att formen är väl smord för att enkelt få ut kakan.
Ingredienser
Kaka (anpassad för rund form, ca 22-24cm):
Glasyr (anpassad mängd):
Topping:
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°C. Smörj och bröa en rund form (ca 22-24 cm i diameter).
2. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Blanda torra ingredienser, vänd ner i smeten med vatten och smält smör/olja.
4. Häll i formen, grädda ca 25-30 min. Känn med sticka.
5. Låt svalna. Gör glasyr, bred på och strö över kokos.
Njut av
din
kaka!

Från Elsas Kök

Hej kära bakvänner! Jag heter Elsa Lundström, och det är med stor glädje jag delar med mig av mina favoritrecept här på Silviakaka.se. Jag växte upp på landsbygden i Småland där köket alltid var fyllt av doften av nybakat. Min mormor lärde mig allt om svenska fikaklassiker, en tradition jag nu för vidare med en nypa modern känsla.
Min filosofi är enkel: bakning ska vara roligt, tillgängligt och fyllt av kärlek. Jag hoppas kunna inspirera dig att skapa egna ljuvliga bakverk och minnen i köket.,[object Object]