Silviakaka i Sockerkaksform

Förberedelsetid: 20 min

Tillagningstid: 40 min

Portioner: Ca 10-12 bitar

Silviakaka i Sockerkaksform

Beskrivning

Baka Silviakakan i en traditionell sockerkaksform för en vacker presentation. Den saftiga kakan och krämiga glasyren gör sig utmärkt även i denna form. Tänk på att anpassa mängden smet och gräddningstiden efter formens storlek.

Ingredienser

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°C. Smörj och bröa en sockerkaksform (ca 1,5 - 2 liter).
2. Gör smeten enligt grundreceptet för Silviakaka (mängderna för en klassisk långpanna kan vara för mycket, halvera eventuellt för en mindre form).
3. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30-40 minuter, eller tills kakan är genomgräddad.
4. Låt kakan svalna i formen en stund innan den stjälps upp. Låt svalna helt.
5. Gör glasyren och ringla eller bred över kakan. Strö över kokos.

Njut av

din

kaka!

Njut av

Från Elsas Kök

Elsa Lundström, din receptkreatör på Silviakaka.se
Hej kära bakvänner! Jag heter Elsa Lundström, och det är med stor glädje jag delar med mig av mina favoritrecept här på Silviakaka.se. Jag växte upp på landsbygden i Småland där köket alltid var fyllt av doften av nybakat. Min mormor lärde mig allt om svenska fikaklassiker, en tradition jag nu för vidare med en nypa modern känsla.
Min filosofi är enkel: bakning ska vara roligt, tillgängligt och fyllt av kärlek. Jag hoppas kunna inspirera dig att skapa egna ljuvliga bakverk och minnen i köket.,[object Object]