
Förberedelsetid: 60 min
Tillagningstid: 14 min
Småkakor Citron Vallmo
Beskrivning
Åh, välkommen till mitt kök! Jag heter Elsa Lundström och kommer från Småland, där doften av nybakade kakor alltid har fyllt hemmet. Dessa Vallmo- och citronkakor är en riktig favorit hos mig, och jag minns hur min mormor alltid bakade dem till fikat. Det är något speciellt med den kombinationen av citron och vallmo, så fräscht och gott!
Dessa små småkakor citron vallmo är perfekta till en kopp kaffe eller te, och de är så enkla att göra! Det är ett snabbt recept, men resultatet är verkligen värt det. Jag älskar att göra dem när jag får oväntat besök, eller bara när jag vill ha något gott till fikat. Om du gillar Vallmo- och citronkakor, så kanske du också vill prova mina andra klassiska smakakor, som till exempel [[LINK:citron-smakaka]] eller kanske [[LINK:smakakor-med-mandelmassa]].
Det fina med dessa kakor är att de är så mångsidiga. Du kan variera smaken genom att tillsätta andra kryddor, som kardemumma eller vanilj. Och om du vill göra dem extra festliga, kan du doppa dem i smält choklad! Jag brukar också göra en större sats och frysa in, så har jag alltid något gott att ta fram. För mer inspiration, kolla in mina andra recept på [[LINK:smakakor-recept]] och [[LINK:gammaldags-smakakor]]. Att baka är en kärlekshandling, och jag hoppas att du kommer att njuta av dessa småkakor citron vallmo lika mycket som jag gör!
Vill du prova andra varianter av smakakor? Kanske [[LINK:smakakor-med-nutella]] eller [[LINK:smakakor-med-dadlar]] kan vara något för dig. Och glöm inte att en god fika alltid är bäst med vänner och familj!
Ingredienser
Gör så här
Sätt ugnen på 175°C.
Börja med att tillreda mördegen. Här hittar du ett gott recept på [[LINK:smakakor-recept]] Mördeg.
Riv skalet från citronen och blanda med vallmofröna på ett bakplåtspapper. Rulla ut degen till en rulle, ca 30 cm lång och rulla degen i citronskal och vallmofrö. Låt rullen ligga i kyl ca 1 timme. Skär degen i ca 1 cm breda skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen ca 14 minuter. Låt kakorna svalna på plåten.
Njut av
din
kaka!

Från Elsas Kök






