
Förberedelsetid: 15 min
Tillagningstid: 22 min
Portioner: 8-10 bitar
Vegansk Kladdkaka (Helt Växtbaserad)
Beskrivning
En otroligt god och helt vegansk kladdkaka som garanterat kommer att imponera! Rik chokladsmak och perfekt kladdig konsistens, helt utan animaliska produkter. Enkel att baka och älskad av alla.
Ingredienser
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°C. Smörj och bröa en form med veganskt fett och t.ex. kokos.
2. Smält mjölkfritt margarin. Blanda med socker, vaniljsocker, kakao och salt.
3. Rör ner mjöl och växtbaserad dryck (t.ex. havremjölk) till en slät smet. Undvik att överarbeta.
4. Häll i formen och grädda i ca 18-22 minuter. Kakan ska vara kladdig i mitten.
5. Låt svalna helt innan servering, gärna i kylskåp.
Njut av
din
kaka!

Från Elsas Kök

Hej kära bakvänner! Jag heter Elsa Lundström, och det är med stor glädje jag delar med mig av mina favoritrecept här på Silviakaka.se. Jag växte upp på landsbygden i Småland där köket alltid var fyllt av doften av nybakat. Min mormor lärde mig allt om svenska fikaklassiker, en tradition jag nu för vidare med en nypa modern känsla.
Min filosofi är enkel: bakning ska vara roligt, tillgängligt och fyllt av kärlek. Jag hoppas kunna inspirera dig att skapa egna ljuvliga bakverk och minnen i köket.,[object Object]