
Förberedelsetid: 20 min
Tillagningstid: 25 min
Portioner: Ca 15-20 bitar
Vegansk Silviakaka (Utan Ägg & Mjölk)
Beskrivning
En helt vegansk Silviakaka som är precis lika saftig och god som originalet! Perfekt för alla som äter växtbaserat eller är allergiska mot ägg och mjölk. Vi använder enkla veganska alternativ för att återskapa den klassiska smaken och texturen.
Ingredienser
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°C. Smörj och bröa en form (ca 20x30 cm) med veganskt fett och ströbröd/mjöl.
2. Blanda vetemjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker i en bunke.
3. Tillsätt växtbaserad dryck (t.ex. havredryck) och neutral olja. Vispa ihop till en slät smet.
4. Häll smeten i formen och grädda i ca 20-25 minuter.
5. Låt kakan svalna helt. Glasyr: Smält veganskt smör. Rör ner florsocker, vaniljsocker och lite växtbaserad grädde eller citronsaft för konsistens.
6. Bred över kakan och strö över kokos.
Njut av
din
kaka!

Från Elsas Kök

Hej kära bakvänner! Jag heter Elsa Lundström, och det är med stor glädje jag delar med mig av mina favoritrecept här på Silviakaka.se. Jag växte upp på landsbygden i Småland där köket alltid var fyllt av doften av nybakat. Min mormor lärde mig allt om svenska fikaklassiker, en tradition jag nu för vidare med en nypa modern känsla.
Min filosofi är enkel: bakning ska vara roligt, tillgängligt och fyllt av kärlek. Jag hoppas kunna inspirera dig att skapa egna ljuvliga bakverk och minnen i köket.,[object Object]