
Förberedelsetid: 0 min
Tillagningstid: 40 min
Ananaspaj
Beskrivning
Åh, välkommen till mitt kök! Jag heter Elsa Lundström och kommer från Småland, där vi älskar att baka och dela med oss av godsaker. Den här ananaspaj är en riktig favorit hos oss, och jag minns hur min mormor alltid gjorde den till oss barn. Det är en sån där klassisk efterrätt som värmer hjärtat, speciellt under kalla vinterkvällar. Jag hoppas att du kommer att älska den lika mycket som vi gör!
Den här ananaspaj recept är verkligen enkel att göra, men smaken är helt fantastisk. Den friska ananasen kombinerat med den krämiga fyllningen och den smöriga pajdegen är en oemotståndlig kombination. Om du letar efter en snabb och enkel efterrätt, så är detta ett perfekt val. Du kan också variera den genom att lägga till lite kokos i fyllningen, eller kanske lite rivet limeskal för en extra touch. För en glutenfri variant, kolla in mitt recept på glutenfri pajdeg. Det är också gott att servera den här pajen med en klick chokladmousse för en extra lyxig dessert!
Att baka en recept ananaspaj är mer än bara att följa ett recept; det är en tradition. I Småland är "fika" en helig stund, och en paj som denna är perfekt att dela med familj och vänner. Tänk dig doften av nybakad paj som sprider sig i huset, och ljudet av glada skratt runt bordet. Om du vill prova en annan klassisk paj, rekommenderar jag min jordgubbstarta. Den är lika populär som denna! För en lite mer exotisk smak, kanske du vill prova en baklava.
Om du vill göra en glutenfri ananaspaj, byt ut vetemjölet i pajdegen mot en glutenfri mjölmix. Det finns många bra alternativ att välja mellan. Och om du vill ha en extra krämig paj, kan du använda crème fraiche istället för lätt crème fraiche. Jag brukar också tillsätta en liten skvätt rom i fyllningen för att ge den en extra dimension. För att hitta fler läckra recept, kolla in min kategori med smulpajer. Jag hoppas att du får mycket glädje av att baka denna ananaspaj!
Ingredienser
Gör så här
Sätt ugnen på 175°C.
Pajdeg: Blanda samman smör, socker, vetemjöl och bakpulver till en deg i matberedare. Tryck ut i en pajform, ca 24 cm i diameter (för ca 6 port).
Fyllning: Häll av ananasen ordentligt. Rör ihop ägget, lättcrème fraiche, socker, vaniljsocker och ananas.
Häll fyllningen i pajformen. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter.
Till servering: Servera pajen något avsvalnad med vaniljglass eller lättvispad grädde. Kanske med lite rom i.
Njut av
din
kaka!

Från Elsas Kök
