
Förberedelsetid: 30 min
Tillagningstid: 10 min
Pajdeg
Beskrivning
Åh, välkommen till mitt kök! Jag heter Elsa Lundström och kommer från Småland, där vi älskar att baka och dela med oss av goda saker. Den här pajdeg är en riktig grundpelare i mitt hem, precis som den var hos min mormor. Det är ett recept som gått i generationer, och jag delar det gärna med dig. En riktigt god paj börjar alltid med en perfekt pajdeg, eller hur?
Den här pajdeg är så enkel att göra, men det är några små knep som gör den extra frasig. Det viktigaste är att smöret är riktigt kallt, och att vattnet är iskallt. Jag brukar till och med lägga smöret i frysen en stund innan jag börjar. Det är en fantastisk bas för så många olika pajer! Tänk dig en härlig äppelpaj, eller kanske en matig kycklingpaj. Om du letar efter andra recept på pajer, så har vi många här på sajten. Du kan också prova att göra en grön ostpaj, den är en favorit här hemma!
För många är pajdeg synonymt med mysiga helger och familjemiddagar. Jag minns hur jag som liten stod bredvid min mormor i köket och hjälpte till att nypa ihop smör och mjöl. Det är sådana minnen som gör bakningen så speciell. Om du vill prova en glutenfri pajdeg, så har vi ett jättebra recept på det också här. Och om du vill ha en pajdeg glutenfri, så är det receptet perfekt! Det är viktigt att låta degen vila i kylen, det gör den lättare att kavla ut och ger ett bättre resultat. Den här mat pajdeg är perfekt för både söta och salta fyllningar, och den här pajdeg mat varianten är en riktig hit!
Jag hoppas att du kommer att njuta av den här klassiska pajdeg lika mycket som jag och min familj gör. Glöm inte att dela dina bakverk med oss på sociala medier! Och om du vill utforska fler recept, så ta en titt på våra smakakor, eller kanske en kladdkaka? Fika är ju livet, eller hur?
Ingredienser
Gör så här
Skär smöret i små bitar.
Nyp ihop mjöl och smör för hand eller mixa i matberedare till en smulig massa.
Tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform (ca 25-28 cm i diameter). Nagga bottnen med en gaffel. Låt vila ca 30 minuter i kylen.
Sätt ugnen på 225°C. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10 minuter.
Njut av
din
kaka!

Från Elsas Kök
