Snickerskaka

Förberedelsetid: 0H

Tillagningstid: 0H60 min

Portioner:20

Snickerskaka

Beskrivning

Åh, min älskade Snickerskaka! Jag minns hur min mormor brukade baka liknande godsaker när vi hade fika i Småland. Doften av smält choklad och jordnötssmör fyllde hela huset, och det var alltid en kamp om de sista bitarna. Den här kakan är en hyllning till de stunderna, till den enkla glädjen av att dela något gott med de man älskar. Om du letar efter ett recept som verkligen får munnen att vattnas, så har du hittat rätt!

Den här snickerskaka är verkligen en dröm för alla sötsugna. Kombinationen av krispiga cornflakes, krämigt jordnötssmör och len mjölkchoklad är helt oemotståndlig. Det är ett recept snickerskaka som är otroligt enkelt att följa, även för nybörjare i köket. Vill du prova något annat med choklad? Kanske en klassisk chokladmousse eller en saftig toscakaka? Om du är ute efter en lite nyttigare variant, kan du leta efter ett nyttig snickerskaka recept, men jag lovar, den här klassiska versionen är värd att unna sig!

För att få den bästa smaken, använd ett riktigt bra jordnötssmör och mjölkchoklad. Flingsalt på toppen lyfter verkligen fram alla smaker. Den här kakan är perfekt att ta med på en fika med vänner, eller bara njuta av själv med en kopp kaffe. Om du gillar att experimentera, kan du även prova att tillsätta lite hackade nötter i cornflakesmassan. Kanske en smakaka med nutella skulle passa dig också? Eller varför inte en smulpaj för variation?

Jag hoppas att du kommer att älska den här snickerskaka recept lika mycket som jag och min familj gör. Det är en riktig klassiker som alltid blir uppskattad. Glöm inte att kolla in mina andra recept på Silviakaka.se för mer inspiration! Och kom ihåg, bakning handlar om att ha kul och njuta av processen. Lycka till!

Ingredienser

Gör så här

1.

Lägg cornflakes i en stor bunke och krossa dem till mindre bitar med händerna. Ställ åt sidan.

2.

Värm jordnötssmör, sirap, socker och salt i en kastrull på medelvärme under omrörning tills sockret smält, akta så det inte bränns. Häll ner i bunken med flingorna och blanda noga.

3.

Tryck ut cornflakesmassan i en bakpappersklädd form ca 30 x 40 cm (för 20 bitar) i ett jämnt lager. Ställ i kylen minst 1 timme tills den stelnat.

4.

Smält chokladen i en bunke över vattenbad. Häll över kakan och bred ut till ett jämnt lager. Toppa med flingsalt när chokladen börjat stelna lite. Skär upp i bitar och ät direkt eller förvara i kylskåpet i en lufttät burk.

Njut av

din

kaka!

Njut av

Från Elsas Kök

Elsa Lundström, din receptkreatör på Silviakaka.se
Hej kära bakvänner! Jag heter Elsa Lundström, och det är med stor glädje jag delar med mig av mina favoritrecept här på Silviakaka.se. Jag växte upp på landsbygden i Småland där köket alltid var fyllt av doften av nybakat. Min mormor lärde mig allt om svenska fikaklassiker, en tradition jag nu för vidare med en nypa modern känsla.
Min filosofi är enkel: bakning ska vara roligt, tillgängligt och fyllt av kärlek. Jag hoppas kunna inspirera dig att skapa egna ljuvliga bakverk och minnen i köket.,[object Object]