Fattiga Riddare Recept

Förberedelsetid: 0 min

Tillagningstid: 15 min

Portioner:4

Fattiga Riddare Recept

Beskrivning

Åh, fattiga riddare! Jag minns hur min mormor alltid gjorde dessa till oss barn när vi hade lite torrt bröd över. Det var aldrig något slöseri i hennes kök, och alltid en chans till en mysig stund. Det är en av de mest älskade rätterna från min barndom i Småland, och jag delar gärna detta recept fattiga riddare med er. Det är så enkelt, men så otroligt gott!

Dessa fattiga riddare är mer än bara en rätt; det är en tradition. De är perfekta till fika, som en snabb och enkel brunch, eller till och med som en lite annorlunda efterrätt. Om du letar efter andra läckra brunchidéer, kanske du vill prova en klassisk smulpaj eller kanske en fluffig pannkakssmet. Men idag, låt oss fokusera på dessa underbara, gyllenbruna skivor. Det finns även varianter av recept på fattiga riddare som är helt utan mjöl, om du har allergier eller bara vill prova något nytt.

Det bästa med fattiga riddare är hur lätt de är att anpassa. Du kan använda vilket bröd du vill – ljust, mörkt, till och med lite gammalt bröd fungerar utmärkt! Servera dem med dina favorittillbehör. KESO® Cottage cheese och björnbär är en klassiker, men sylt, frukt, eller en klick grädde är också underbart. Om du gillar att experimentera, kanske en toscakaka kan inspirera dig till andra kreativa kombinationer. För en extra lyxig touch, prova att servera dem med en kopp varm choklad eller en stark kopp kaffe – det är den ultimata fika-upplevelsen!

Jag hoppas att detta fattiga riddare recept kommer att värma ditt hjärta och fylla ditt hem med en härlig doft av kanel och socker. Det är en enkel rätt, men den bär med sig så mycket kärlek och tradition. Och kom ihåg, bakning handlar om att dela med sig av glädje, så bjud in dina nära och kära och njut tillsammans! Kanske vill du också prova att baka en lussekatter till nästa högtid?

Ingredienser

Gör så här

1.

Vispa ihop mjölk, mjöl, ägg, salt och socker till en slät smet.

2.

Doppa brödskivorna i smeten och stek dem gyllenbruna i smör i en stekpanna.

3.

Strö kanel och socker på riddarna och servera med en klick cottage cheese och björnbär.

Njut av

din

kaka!

Njut av

Från Elsas Kök

Elsa Lundström, din receptkreatör på Silviakaka.se
Hej kära bakvänner! Jag heter Elsa Lundström, och det är med stor glädje jag delar med mig av mina favoritrecept här på Silviakaka.se. Jag växte upp på landsbygden i Småland där köket alltid var fyllt av doften av nybakat. Min mormor lärde mig allt om svenska fikaklassiker, en tradition jag nu för vidare med en nypa modern känsla.
Min filosofi är enkel: bakning ska vara roligt, tillgängligt och fyllt av kärlek. Jag hoppas kunna inspirera dig att skapa egna ljuvliga bakverk och minnen i köket.,[object Object]