
Förberedelsetid: 20 min
Tillagningstid: 2H
Portioner: 6 portioner
Fransyska på älg med gräddsås
Beskrivning
En klassisk älgfransyska tillagad långsamt i ugn och serverad med gräddsås, potatis och lingon – perfekt för höstens middagar.
Ingredienser
Ingredienser
salt och svartpeppar
torkad timjan
kokt potatis till servering
lingonsylt till servering
Gör så här
1. Sätt ugnen på 125°C.
2. Krydda älgfransyskan med salt, peppar och timjan.
3. Bryn köttet runt om i smör i en stekpanna.
4. Lägg över köttet i en ugnsform och stick in en stektermometer.
5. Stek i ugnen tills innertemperaturen når 60°C för rött kött eller 70°C för välstekt.
6. Ta ut köttet och låt det vila i folie i 15 minuter.
7. Koka ur stekpannan med grädde och en skvätt viltfond för att göra sås.
8. Skiva köttet och servera med sås, kokt potatis och lingonsylt.
Från Elsas Kök

Hej kära bakvänner! Jag heter Elsa Lundström, och det är med stor glädje jag delar med mig av mina favoritrecept här på Silviakaka.se. Jag växte upp på landsbygden i Småland där köket alltid var fyllt av doften av nybakat. Min mormor lärde mig allt om svenska fikaklassiker, en tradition jag nu för vidare med en nypa modern känsla.
Min filosofi är enkel: bakning ska vara roligt, tillgängligt och fyllt av kärlek. Jag hoppas kunna inspirera dig att skapa egna ljuvliga bakverk och minnen i köket.,[object Object]