
Förberedelsetid: 17 min
Tillagningstid: 7 min
Kärleksmumsrulltårta
Beskrivning
Åh, välkommen till mitt kök! Jag heter Elsa Lundström och kommer från Småland. Här i huset doftar det nästan alltid av nybakat, och jag älskar att dela med mig av mina favoritrecept. Idag ska vi baka en kärleksmums rulltårta – en riktig klassiker som alltid väcker glada minnen från min barndom. Det är som en varm kram i bakform, precis som en god fika ska vara!
Den här kärleksmumsrulltårta är lite extra speciell, för den kombinerar det bästa av två världar: den saftiga chokladkakan från ett traditionellt kärleksmums och den eleganta formen av en rulltårta. Det är ett perfekt bakverk att ta med till fikat, eller varför inte bjuda på en bit till kaffet? Om du letar efter andra läckra chokladkakor, kanske en kladdkaka kan vara något för dig? Eller kanske en vit kladdkaka för en lite annorlunda smakupplevelse.
Receptet på denna kärleksmumsrulltårta är enkelt att följa, även för dig som inte är en van bagare. Det viktiga är att vara noggrann med ingredienserna och att inte grädda kakan för länge, då blir den torr. Om du vill prova en kärleksmums som rulltårta med en twist, kan du experimentera med olika smaksättningar i fyllningen, som till exempel lite rivet apelsinskal eller en nypa kanel. För de som önskar en kärleksmumsrulltårta glutenfri, finns det många bra glutenfria mjölmixer att använda som ersättning för vetemjölet. Kolla gärna in vår kategori för glutenfria alternativ för mer inspiration!
Den här kärleksmumsrulltårta recept är perfekt för en kärleksmumsrulltårta buffe, eller bara som en lyxig avslutning på en härlig dag. Om du planerar en större kärleksmumsrulltårta buffe, kan du enkelt dubblera eller trippla receptet. Glöm inte att dekorera med rikligt med riven kokos – det är ju det som gör en kärleksmums till en kärleksmums! Och om du vill lära dig mer om bakning, rekommenderar jag att du kikar in på Lindas bakskola för massor av tips och tricks.
Ingredienser
Gör så här
Sätt ugnen på 220°C.
Vispa ägg och socker ljust och pösigt med elvisp. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt i en skål och sikta ner i äggsmeten. Rör till en jämn smet. Bred ut smeten jämnt på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda 6–7 minuter i mitten av ugnen.
Dra av bakplåtspappret med kakan på från plåten. Låt svalna helt med en ren kökshandduk över. Vänd upp kakan på ett till bakplåtspapper och dra bort pappret som kakan bakats på.
Chokladfyllning: Vispa ihop smör och de torra ingredienserna, vispa därefter i färskosten. Bred ut jämnt över tårtbotten. Rulla ihop från ena långsidan så tight som möjligt. Lägg tårtan med skarven nedåt. Ställ i kylen minst 10 minuter.
Kaffefrosting: Rör ihop ingredienserna till frostingen. Bred över kakan och toppa med kokos.
Njut av
din
kaka!

Från Elsas Kök
