Kladdkakemuffins

Förberedelsetid: 0 min

Tillagningstid: 8 min

Portioner:16

Kladdkakemuffins

Beskrivning

Åh, välkommen till mitt kök! Jag heter Elsa Lundström och kommer från Småland, där vi älskar att baka och dela med oss av godsaker. Idag ska vi baka kladdkakemuffins – en riktig favorit här hemma! Det är som en liten kladdkaka, fast i muffinsform, perfekt till fikan. Jag minns hur min mormor alltid bakade något gott när vi hade besök, och dessa kladdkakemuffins påminner mig så mycket om henne. Det är en enkel och snabb kaka som alltid blir uppskattad.

Dessa kladdkakemuffins är verkligen ett recept du vill ha i din bakbok! De är så lätta att göra och resultatet är en otroligt saftig och chokladig muffin. Om du älskar kladdkaka, då kommer du älska dessa! För en extra lyxig fika, servera dem med en kula vaniljglass eller en sorbet. Jag brukar också göra en stor sats och frysa in, så har jag alltid något gott att ta fram när suget sätter in. Har du provat att baka smakakor med choklad? De är också väldigt populära här hemma!

Receptet på dessa kladdkakemuffins recept är väldigt flexibelt. Du kan enkelt anpassa det efter dina egna preferenser. Vill du ha en ännu mer intensiv chokladsmak, kan du tillsätta lite extra kakao. För en lite lyxigare variant, kan du toppa muffinsen med lite florsocker eller en chokladglasyr. Om du letar efter andra läckra muffinsrecept, kanske du vill prova att baka smakakor med dumle. Och glöm inte att en bra fika alltid behöver ett gott kaffe till!

För att få riktigt sega kladdkakemuffins, är det viktigt att inte grädda dem för länge. De ska vara lite kladdiga i mitten. Jag brukar alltid kolla dem efter 8 minuter och sedan hålla koll. Om du vill ha en glutenfri variant, kan du byta ut vetemjölet mot glutenfritt mjöl. Det finns så många möjligheter! Och om du vill ha inspiration till andra bakverk, kolla gärna in mina recept på smakakor och karleksmums.

Ingredienser

Gör så här

1.

Sätt ugnen på 225°C.

2.

Rör ihop ägg och socker - vispa ej.

3.

Blanda de torra ingredienserna och rör sedan ner det i äggblandningen.

4.

Rör ner det smälta matfettet. Klicka ner smeten i små muffinsformar.

5.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 8-10 minuter.

Njut av

din

kaka!

Njut av

Från Elsas Kök

Elsa Lundström, din receptkreatör på Silviakaka.se
Hej kära bakvänner! Jag heter Elsa Lundström, och det är med stor glädje jag delar med mig av mina favoritrecept här på Silviakaka.se. Jag växte upp på landsbygden i Småland där köket alltid var fyllt av doften av nybakat. Min mormor lärde mig allt om svenska fikaklassiker, en tradition jag nu för vidare med en nypa modern känsla.
Min filosofi är enkel: bakning ska vara roligt, tillgängligt och fyllt av kärlek. Jag hoppas kunna inspirera dig att skapa egna ljuvliga bakverk och minnen i köket.,[object Object]