
Förberedelsetid: 30 min
Tillagningstid: 15 min
Småkakor Recept – Kolasnittar & Chokladsnittar
Beskrivning
Åh, välkommen till mitt kök! Jag heter Elsa Lundström och kommer från Småland, hjärtat av Sverige. Här i Småland är vi väldigt stolta över vår baktradition, och inget slår känslan av att doften av nybakade småkakor sprider sig i huset. Det påminner mig om min mormor, som alltid hade en burk full med hembakade kakor redo för fika. Att baka är mer än bara ett recept för mig, det är ett sätt att dela med sig av kärlek och skapa minnen.
Idag delar jag med mig av två av mina absoluta favoriter när det kommer till småkakor recept – klassiska kolasnittar och chokladsnittar. Dessa lättbakade småkakor recept är perfekta att servera till en kopp kaffe eller te under en mysig fika. Om du letar efter andra härliga bakverk, kanske du vill prova ett karleksmums? Eller varför inte en saftig kladdkaka?
Dessa recept småkakor är verkligen enkla att följa, även för nybörjare. Kolasnittarna får en härlig seghet och karamellsmak, medan chokladsnittarna är krispiga och chokladiga. För en extra lyxig touch kan du använda mandelmjöl recept småkakor för att ge kakorna en finare textur och smak. Jag brukar alltid dubblera receptet, för de försvinner alltid så fort! Det är verkligen bästa småkakorna recept, enligt min familj.
Fika är en så viktig del av den svenska kulturen. Det handlar om att ta en paus från vardagen, umgås med vänner och familj, och njuta av något gott. Dessa småkakor är perfekta att ta med på besök, eller bara att njuta av hemma i lugn och ro. Jag hoppas att du kommer att tycka om dem lika mycket som jag gör! Glöm inte att kolla in mina andra silviakaka recept också!
Ingredienser
Gör så här
Kolasnittar: Sätt ugnen på 180°C. Rör samman smör, strösocker och sirap så att allt blandas ordentligt. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta till en deg. Dela degen i 3 bitar och rulla till långa korvar (ungefär lika långa som en plåt). Lägg 2 längder på en plåt med bakplåtspapper under och platta till med handflatan. Grädda i 15 minuter, eller tills kakorna fått en fin gyllenbrun färg. Ta ut kakorna och skär snett över till lagom breda kakor. Låt svalna helt och förvara torrt.
Chokladsnittar: Vispa smör och florsocker fluffigt. Tillsätt resterande ingredienser och blanda till en deg. Rulla till längder, platta till och grädda på samma sätt som kolasnittarna.
Njut av
din
kaka!

Från Elsas Kök
