Mjölkfria Småkakor

Förberedelsetid: 30 min

Tillagningstid: 10 min

Portioner:30

Mjölkfria Småkakor

Beskrivning

Åh, välkommen till mitt kök! Jag heter Elsa Lundström och kommer från Småland, hjärtat av Sverige. Här i Småland bakar vi mycket, och fikan är en helig tradition. Att samlas runt ett bord med kaffe och hembakade kakor är något av det bästa jag vet. Idag delar jag med mig av ett recept som är extra speciellt – dessa underbara mjölkfria småkakor. De är perfekta för alla, men särskilt för de som behöver eller vill undvika mjölkprodukter. Jag minns hur min mormor alltid bakade liknande kakor, och doften fyllde hela huset. Det är minnen som dessa som gör bakningen så meningsfull.

Dessa mjölkfria småkakor är inte bara goda, de är också otroligt enkla att göra. Receptet kommer från Allt om Mat, och jag har anpassat det lite efter min egen smak. Det är en härlig kombination av sega och knapriga texturer, och saltet ger en perfekt kontrast till sötman. Om du letar efter andra härliga smakakor, kanske du vill prova dessa danska smakakor eller kanske smakakor med nutella? För mig är det viktigt att alla ska kunna njuta av en god fika, och därför är det fantastiskt att kunna erbjuda ett alternativ som är både glutenfritt och mjölkfritt. Om du är ute efter andra glutenfria alternativ, kolla in glutenfria smakakor.

När jag bakar dessa mjölkfria småkakor tänker jag ofta på hur viktigt det är att använda bra ingredienser. Ett bra mjölfritt margarin gör stor skillnad, och sirapen ger en fin smak och konsistens. Vill du variera smaken kan du testa att tillsätta lite mandelmassa eller kanske lite choklad. Och glöm inte att fikan är mer än bara kakorna – det är stunden, sällskapet och den varma känslan av att vara tillsammans. Kanske vill du servera dessa kakor tillsammans med en kopp kaffe och några lussebullar?

Dessa mjölkfria småkakor är perfekta att ta med på picknick, servera till kaffet eller bara njuta av en regnig eftermiddag. De är också en utmärkt gåva till någon du tycker om. Jag hoppas att du kommer att tycka om dem lika mycket som jag och min familj gör! Och kom ihåg, bakning ska vara roligt! Experimentera, prova nya saker och framför allt – njut av processen. Om du vill utforska fler recept på kakor, ta en titt på smakakor recept eller kanske gammaldags smakakor. Lycka till med bakningen!

Ingredienser

Gör så här

1.

Sätt ugnen på 200°. Blanda mjölmix, socker, fiberhusk och bikarbonat.

2.

Tillsätt margarin och sirap. Hacka snabbt ihop till en deg.

3.

Dela degen i tre bitar. Forma till längder, ca 30 cm långa. Lägg dem på en plåt och platta ut dem något. Strö på salt.

4.

Tryck med en gaffel så att saltet fastnar och kakorna får ett fint mönster.

5.

Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Skär längderna i ca 3 cm breda kakor på sneddden. Låt kakorna kallna på galler.

Njut av

din

kaka!

Njut av

Från Elsas Kök

Elsa Lundström, din receptkreatör på Silviakaka.se
Hej kära bakvänner! Jag heter Elsa Lundström, och det är med stor glädje jag delar med mig av mina favoritrecept här på Silviakaka.se. Jag växte upp på landsbygden i Småland där köket alltid var fyllt av doften av nybakat. Min mormor lärde mig allt om svenska fikaklassiker, en tradition jag nu för vidare med en nypa modern känsla.
Min filosofi är enkel: bakning ska vara roligt, tillgängligt och fyllt av kärlek. Jag hoppas kunna inspirera dig att skapa egna ljuvliga bakverk och minnen i köket.,[object Object]