Danska Småkakor

Förberedelsetid: 20 min

Tillagningstid: 10 min

Portioner:30

Danska Småkakor

Beskrivning

Åh, dessa danska småkakor! Jag minns hur min mormor brukade baka dem till jul, doften av vanilj och rostade mandlar fyllde hela huset. Det är en doft som alltid för mig tillbaka till barndomens jular i Småland. Att baka är så mycket mer än bara att följa ett recept, det är att skapa minnen och dela med sig av kärlek.

Dessa vaniljkransar är en klassisk dansk julkaka, bakade av rostade mandlar och äkta vaniljstång. De är spröda, smöriga och fulla av smak. Jag är ju alldeles vansinnigt förtjust i Danmark, och dessa kakor påminner mig om alla mina trevliga stunder där. Om du älskar smakakor, så kommer du garanterat att älska dessa! De är lite mer festliga än vanliga gammaldags smakakor, men lika enkla att göra.

Receptet är enkelt och rakt på sak, och resultatet är en kaka som verkligen imponerar. Jag brukar alltid göra en stor sats inför jul, för de försvinner snabbt! De är perfekta att servera till glögg eller kaffe, och de är en riktig hit på julbordet. För en annan härlig julfavorit, prova våra julkakor smakakor. Om du vill variera smaken kan du testa att tillsätta lite mandelmassa i degen, eller kanske lite saffran för en extra lyxig touch.

These danska småkakor are a delightful treat, and I hope they bring as much joy to your home as they do to mine. Don't forget to explore our other wonderful smakakor rosa recipes for more baking inspiration!

Ingredienser

Gör så här

1.

Rosta mandlarna i en plåt på 180 grader varmluft (200 grader vanlig ugn) i ca 8-10 minuter, skaka plåten någon gång. Låt sedan mandlarna svalna.

2.

Låt ugnen vara kvar på 180 grader varmluft (200 grader vanlig ugn).

3.

Dela vaniljstången på mitten på längden och skrapa ur vaniljkärnorna. Mosa dem med ett par matskedar av sockret.

4.

Blanda vaniljsockret, resten av sockret och smöret tills du har en smet.

5.

Tillsätt ägget och rör om.

6.

Mixa mandlarna tillsammans med 100 gram av vetemjölet till ett fint mandelmjöl. If you're looking for other ways to use almond flour, check out these delicious glutenfria smakakor med mandelmjöl!

7.

Blanda i mandelmjölet och resten av mjölet med smeten och rör om till en mjuk deg. For more inspiration on baking with different flours, explore our glutenfria smakakor collection.

8.

Lägg degen i en spritspåse med en stjärntyll och spritsa runda kransar på ett bakplåtspapper på en plåt. If you're new to using a piping bag, we have a guide on spritsade smakakor recept.

9.

Baka i 10-15 minuter tills kransarna är gyllenbruna. These are perfect with a cup of coffee – have you tried our kaffekaka smakaka?

Njut av

din

kaka!

Njut av

Från Elsas Kök

Elsa Lundström, din receptkreatör på Silviakaka.se
Hej kära bakvänner! Jag heter Elsa Lundström, och det är med stor glädje jag delar med mig av mina favoritrecept här på Silviakaka.se. Jag växte upp på landsbygden i Småland där köket alltid var fyllt av doften av nybakat. Min mormor lärde mig allt om svenska fikaklassiker, en tradition jag nu för vidare med en nypa modern känsla.
Min filosofi är enkel: bakning ska vara roligt, tillgängligt och fyllt av kärlek. Jag hoppas kunna inspirera dig att skapa egna ljuvliga bakverk och minnen i köket.,[object Object]