Småkakor Doppade i Choklad

Förberedelsetid: 0 min

Tillagningstid: 12 min

Portioner:20

Småkakor Doppade i Choklad

Beskrivning

Åh, mina kära vänner! Välkomna till mitt kök, här i Småland. Jag heter Elsa Lundström, och jag älskar att baka. Det finns få saker som värmer mitt hjärta mer än doften av nybakade småkakor som fyller huset. Idag ska vi baka Strassburgare, en riktig klassiker som alltid för tankarna till barndomens jular och mysiga fikastunder. Jag minns hur min mormor alltid hade en burk full med dessa, redo att doppa i en kopp varmt kaffe. Det är en tradition jag gärna för vidare, och nu delar jag den med er! Om du letar efter andra klassiska smakakor, kanske du vill prova ett recept på gammaldags smakakor?

Dessa småkakor doppade i choklad, eller Strassburgare som de kallas, är inte bara vackra att se på med sin spritsade form, utan också otroligt goda. Hemligheten ligger i kombinationen av vetemjöl och potatismjöl, som ger dem en perfekt sprödhet. De är perfekta att servera till fikat, kanske tillsammans med en kopp te eller kaffe. Vill du utforska andra varianter av smakakor? Kolla in vår samling av smakakorrecept. Och om du är ute efter något extra speciellt, kanske sega chokladsmakakor kan vara något för dig!

Att doppa dessa småkakor i smält choklad är ett måste, enligt mig! Det ger en extra dimension av smak och gör dem ännu mer oemotståndliga. Du kan använda mörk choklad, som i det ursprungliga receptet, eller varför inte prova med vit choklad eller mjölkchoklad? För en glutenfri variant, ta en titt på våra glutenfria smakakorrecept. Och om du vill ha inspiration till andra bakverk, kanske en Karleksmums kan locka?

Fika är så mycket mer än bara att äta något sött; det är en stund att stanna upp, njuta av livet och umgås med nära och kära. Dessa småkakor doppade i choklad är perfekta att dela med familjen och vännerna. Och glöm inte att kolla in våra andra recept på smakakor med mandelmassa eller smakakor med kokos för ännu mer inspiration!

Ingredienser

gelé eller mörk choklad (för garnering)

Gör så här

1.

Sätt ugnen på 175°C.

2.

Rör smör, florsocker och vanilj poröst gärna med elvisp eller i matberedare. Tillsätt mjölsorterna under omrörning.

3.

Lägg degen i en spritspåse med krusig tyll. Spritsa degen i längder ca 5 cm långa längder på plåtar med bakplåtspapper.

4.

Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter.

5.

Garnering: Garnera ev. kakorna med gelé eller doppa ena änden i smält choklad. Låt svalna på galler.

Njut av

din

kaka!

Njut av

Från Elsas Kök

Elsa Lundström, din receptkreatör på Silviakaka.se
Hej kära bakvänner! Jag heter Elsa Lundström, och det är med stor glädje jag delar med mig av mina favoritrecept här på Silviakaka.se. Jag växte upp på landsbygden i Småland där köket alltid var fyllt av doften av nybakat. Min mormor lärde mig allt om svenska fikaklassiker, en tradition jag nu för vidare med en nypa modern känsla.
Min filosofi är enkel: bakning ska vara roligt, tillgängligt och fyllt av kärlek. Jag hoppas kunna inspirera dig att skapa egna ljuvliga bakverk och minnen i köket.,[object Object]