
Förberedelsetid: 10 min
Tillagningstid: 12 min
Småkakor Mandelmassa
Beskrivning
Åh, dessa småkakor med mandelmassa! De påminner mig så mycket om min mormor Rut i Småland. Hon bakade alltid dessa till jul, och doften fyllde hela huset. Det är en så enkel liten kaka, men den smakar av barndom och värme. Jag älskar att dela med mig av dessa traditionella småkakor, och jag hoppas de ger lika mycket glädje till dig som de gör till mig. Om du letar efter andra klassiska småkakor recept, så kanske du vill prova dessa gammaldags småkakor?
Dessa småkakor mandelmassa är perfekta att servera till fikat, eller som ett litet sött till kaffet. De är otroligt enkla att göra, med bara tre ingredienser! Perfekt när man inte har så mycket tid, men ändå vill ha något riktigt gott. Om du har mandelmassa över efter julbaket, är detta ett fantastiskt sätt att använda den. Vill du variera dig lite, så kan du titta på småkakor med mandelmassa för inspiration. Det finns så många varianter av goda småkakor med mandelmassa att välja mellan! Kanske vill du testa småkakor med nötter för en extra krispighet?
Jag brukar alltid ha en burk med dessa småkakor med mandelmassa redo att servera när oväntade gäster dyker upp. De är alltid lika populära! För mig är fika en viktig del av den svenska kulturen, och dessa kakor passar perfekt till en stunds avkoppling med en kopp kaffe eller te. Om du är ute efter andra snabba och enkla recept, så rekommenderar jag att du kollar in smakakor recept kategorin. Och om du vill ha något lite mer speciellt, så kanske småkakor med daim kan vara något för dig?
Dessa småkakor mandelmassa recept är verkligen ett måste i varje bakskåp. De är så lätta att anpassa efter smak, och du kan enkelt byta ut nötterna mot andra favoriter. Jag hoppas att du kommer att njuta av att baka och äta dessa småkakor lika mycket som jag gör! Glöm inte att kolla in småkakor hallongrottor om du vill ha en annan klassiker.
Ingredienser
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Riv mandelmassan på ett rivjärn.
Vispa äggvitan ordentligt.
Blanda ner mandelmassan.
Forma till små bollar.
Tryck ner en nöt i varje kaka och lägg på plåt med bakplåtspapper.
Grädda i 10-12 minuter.
Njut av
din
kaka!

Från Elsas Kök
