
Förberedelsetid: 10 min
Tillagningstid: 20 min
Småkakor med Daim
Beskrivning
Åh, dessa småkakor med daim! De påminner mig så mycket om min mormor Rut, som alltid hade en burk full med hembakade kakor redo för fika. Hon brukade säga att en kopp kaffe och en kaka kan lösa de flesta problem, och jag kan inte annat än att hålla med. Att baka är en kärlekshandling, och att dela dessa kakor med familj och vänner är en av de största glädjeämnena i livet.
Dessa daimsnittar är inte bara otroligt goda, de är också ganska enkla att göra. Jag har experimenterat med receptet i många år, och jag har kommit fram till att hemligheten ligger i att inte överarbeta degen. Det är viktigt att den bara precis går ihop, så att kakorna blir riktigt segmjuka. Om du vill prova något liknande, kanske du gillar att baka Karleksmums, en annan klassiker som alltid är populär. Eller varför inte testa Kladdkaka, en chokladig dröm!
Dessa småkaka med smak av kladdkaka och daim är verkligen beroendeframkallande. Den krispiga daimen i kombination med den sega kolan är en oemotståndlig kombination. Jag brukar ofta få förfrågningar om receptet, och jag delar det gärna med alla som älskar att baka. Om du är ute efter andra varianter av småkakor med daim, så kan jag rekommendera att du kikar på Smakakor recept kategorin. Du kan också testa att göra Glutenfria smakakor om du har allergier eller bara vill prova något nytt. Och glöm inte att en riktig fika kräver mer än bara kakor – en kopp gott kaffe eller te är ett måste!
Jag hoppas att du kommer att njuta av dessa daimsnittar lika mycket som jag och min familj gör. De är perfekta att servera till fikat, som en liten gåva till någon du tycker om, eller bara som en sötsak till dig själv. Och kom ihåg, det viktigaste är att ha roligt när du bakar! Om du vill lära dig mer om bakning, så rekommenderar jag att du besöker Silviakaka Lindas Bakskola för tips och tricks.
Ingredienser
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet med elvisp.
Ha sedan i vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och daimbitar. Arbeta ihop bara precis tills det blir en deg.
Dela degen i två lika stora delar och rulla ut till längder. Lägg längderna på plåten och platta till längderna lite lätt med en gaffel.
Grädda längderna i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.
Låt längden svalna lite innan du skär den på snedden i 12 bitar vardera.
Njut av
din
kaka!

Från Elsas Kök
