Småkakor med äpple och kanel

Förberedelsetid: 15 min

Tillagningstid: 12 min

Portioner:24

Småkakor med äpple och kanel

Beskrivning

Åh, välkommen till mitt kök! Jag heter Elsa Lundström och kommer från Småland, där vi älskar att baka och dela med oss av godsaker. Dessa småkakor med äpple är en riktig favorit här hemma, speciellt under hösten när äpplena är som allra bäst. Det påminner mig om min mormor, som alltid hade en burk med hembakade kakor redo för fika. En riktig tradition!

Dessa småkakor med äpple och kanel är inte bara otroligt goda, de är också ganska enkla att baka. Jag bakar dem ofta när jag vill ha något snabbt och gott till kaffet, eller när barnbarnen kommer på besök. Om du gillar småkakor med äpple, så kanske du också vill prova mina vanliga småkakor eller kanske glutenfria småkakor för en variation. Det är alltid roligt att experimentera!

Receptet på dessa recept småkakor med äpple är väldigt likt hur jag gör mina karleksmums, fast utan den där underbara kolaglasyren. Men smaken av äpple och kanel är helt fantastisk i sig. För en extra lyxig variant, prova att tillsätta lite mandelmassa i degen, likt i småkakor med mandelmassa. Och om du vill ha en annan höstsmak, så är lussebullar alltid ett bra alternativ!

Jag hoppas verkligen att du kommer att njuta av dessa småkakor med äpplen lika mycket som min familj och jag gör. Glöm inte att dela dem med dina nära och kära, för det är ju det som fikan handlar om – att skapa en stund av glädje och gemenskap. Och kom ihåg, bakning ska vara kul! Kolla gärna in mina andra småkakor recept för mer inspiration. Lycka till med baket!

Ingredienser

Gör så här

1.

Fyllning: Skala, kärna ur och hacka äpplena fint. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek äppelbitarna mjukt på medelhög värme. Tillsätt sedan råsocker och kanel, stek ett par minuter till under omrörning. Tag av från värmen och låt stå.

2.

Kakdeg: Sätt ugnen på 175°c över/undervärme och klä två plåtar med bakplåtspapper.

3.

Knåda ihop alla ingredienser till en smidig deg. Rulla till 24 jämnstora bollar och lägg dem på plåtarna. Forma en grop i varje degboll, gärna med något runt i trä – t.ex. skaftet av en träslev (som du doppar i mjöl mellan gångerna).

4.

Fyll groparna med äppelfyllningen och grädda kakorna mitt i ugnen i ca. 12 minuter. Tag ut och låt svalna en aning innan du lyfter dem från plåten.

Njut av

din

kaka!

Njut av

Från Elsas Kök

Elsa Lundström, din receptkreatör på Silviakaka.se
Hej kära bakvänner! Jag heter Elsa Lundström, och det är med stor glädje jag delar med mig av mina favoritrecept här på Silviakaka.se. Jag växte upp på landsbygden i Småland där köket alltid var fyllt av doften av nybakat. Min mormor lärde mig allt om svenska fikaklassiker, en tradition jag nu för vidare med en nypa modern känsla.
Min filosofi är enkel: bakning ska vara roligt, tillgängligt och fyllt av kärlek. Jag hoppas kunna inspirera dig att skapa egna ljuvliga bakverk och minnen i köket.,[object Object]