Småkakor med Cornflakes

Förberedelsetid: 15 min

Tillagningstid: 15 min

Portioner:30

Småkakor med Cornflakes

Beskrivning

Åh, dessa småkakor! De påminner mig så mycket om min barndom i Småland, när mamma alltid hade en plåt ståendes på köksbänken. Doften av smör och vaniljsocker fyllde hela huset, och vi barn kunde knappt vänta tills de svalnat tillräckligt för att smaka. Det är verkligen en klassisk svensk fika-favorit, och jag delar gärna receptet med er. Att baka är för mig en kärleksakt, ett sätt att skapa glädje och värme, precis som min mamma gjorde.

Dessa småkakor med cornflakes är otroligt enkla att göra, och det bästa av allt är att de alltid blir lyckade! De är lite som sockerdrömmar, fast med en härlig crunch från cornflakesen. Perfekta till kaffet, téet eller bara som en liten sötsak till vardags. Om du letar efter andra härliga smakakor, så har vi många varianter här på sajten. Kanske vill du prova på danska smakakor eller smakakor med nutella?

Många frågar mig om man kan göra cornflakes kakor långpanna, och svaret är ja! Degen kan enkelt bredas ut i en smord och bröad långpanna istället för att rullas till bollar. Gräddningstiden kan då behöva justeras något. Om du vill ha en variant utan sirap, så är dessa cornflakes kakor utan sirap ett perfekt alternativ. De är lika goda och enkla att göra. För julen brukar jag göra en variant som liknar pepparnötter, fast med cornflakes. Det är ett riktigt julgodis med cornflakes som brukar gå åt snabbt!

Jag hoppas att ni kommer att njuta av dessa småkakor lika mycket som min familj och jag gör. Kom ihåg att fika är mer än bara att äta något gott – det är en stund att stanna upp, umgås och njuta av livet. Och med dessa småkakor blir fikan lite extra speciell!

Ingredienser

Gör så här

1.

Rör smör och socker poröst. Blanda i oljan och rör om till en jämn smet.

2.

Blanda mjöl, potatismjöl och vaniljsockret och häll det sedan i smeten. Rör om.

3.

Blanda i cornflakes försiktigt sist.

4.

Rulla degen till bollar i handen och lägg på en plåt.

5.

Gräddas i mitten av ugnen i ca 15 min i 175º. Låt svalna på galler. Går bra att frysa in.

Njut av

din

kaka!

Njut av

Från Elsas Kök

Elsa Lundström, din receptkreatör på Silviakaka.se
Hej kära bakvänner! Jag heter Elsa Lundström, och det är med stor glädje jag delar med mig av mina favoritrecept här på Silviakaka.se. Jag växte upp på landsbygden i Småland där köket alltid var fyllt av doften av nybakat. Min mormor lärde mig allt om svenska fikaklassiker, en tradition jag nu för vidare med en nypa modern känsla.
Min filosofi är enkel: bakning ska vara roligt, tillgängligt och fyllt av kärlek. Jag hoppas kunna inspirera dig att skapa egna ljuvliga bakverk och minnen i köket.,[object Object]