
Förberedelsetid: 10 min
Tillagningstid: 15 min
Amerikanska Pannkakor
Beskrivning
Åh, amerikanska pannkakor! De tjocka, fluffiga plättarna som väcker barndomsminnen till liv. Jag, Elsa Lundström, minns hur min mormor alltid gjorde dessa till oss barn när vi besökte hennes lilla stuga i Småland. Det var alltid en speciell dag när doften av smör och söt smet fyllde huset. Det är en tradition jag gärna för vidare, och jag hoppas att du också kommer att älska dessa amerikanska pannkakor!
Dessa amerikanska pannkakor är inte bara otroligt goda, de är också förvånansvärt enkla att göra. Perfekta för en lat helgmorgon eller när du bara behöver något sött och tröstande. Om du letar efter andra härliga bakverk, kanske du vill prova mina smakakor med gräddfil, de är också en favorit här hemma! Vill du ha något ännu snabbare? Kolla in snabba smakakor med choklad. Det är viktigt att inte överarbeta smeten för att få riktigt fluffiga pannkakor, precis som när man gör smakakor med vaniljkram – försiktighet är nyckeln!
För en extra lyxig frukost, servera dina amerikanska pannkakor med en generös skvätt lönnsirap och en handfull färska blåbär. Du kan också experimentera med andra toppings, som hackade nötter, vispad grädde eller färska frukter. Om du är ute efter ett recept amerikanska pannkakor som är lite annorlunda, kan du testa att tillsätta lite rivet citronskal i smeten. Och om du behöver ett alternativ för de som inte tål ägg, finns det många bra recept på amerikanska pannkakor utan ägg där ute. Dessa fluffiga amerikanska pannkakor är verkligen en klassiker, och jag hoppas att du njuter av dem lika mycket som min familj och jag gör!
Fika är en viktig del av den svenska kulturen, och dessa pannkakor passar perfekt till en mysig stund med kaffe eller te. Kanske tillsammans med en bit morotskaka? Och glöm inte att dela med dina nära och kära – det är ju det fikan handlar om!
Ingredienser
lönnsirap
blåbär
Gör så här
Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa först ner mjölken, sedan smöret och sist ägget. Vispa till en slät smet.
Pensla en plättlagg eller en stekpanna med lite smör och klicka ut ca 1 1/2 msk smet per pannkaka.
Grädda ca 1 1/2 minut, tills det börjar bli lite bubblor på ytan. Vänd och grädda ytterligare ca 1 1/2 minut.
Till servering: Pudra de nygräddade pannkakorna med florsocker och servera med lönnsirap och blåbär.
Njut av
din
kaka!

Från Elsas Kök
