
Förberedelsetid: 0 min
Tillagningstid: 40 min
morotskaka recept
Beskrivning
Åh, välkommen till mitt kök! Jag heter Elsa Lundström och kommer från Småland. Här i huset doftar det ofta av nybakade kakor, och inget slår känslan av att dela en bit hembakat med familjen och vännerna. Idag ska vi baka en klassisk morotskaka, ett recept som gått i arv i generationer. Det är en av mina absoluta favoriter, speciellt under hösten när morötterna är som sötast.
Den här morotskaka recept är verkligen enkel att följa, även för dig som inte är van vid bakning. En aftig morotskaka recept är ju det allra bästa, och den här blir precis så saftig och god som man önskar sig! Jag brukar ofta baka den här kakan i en morotskaka i långpanna när jag har många gäster, det är så smidigt. Om du letar efter en morotskaka godaste variant, så har du hittat rätt! För mig är en bra fika inte bara en paus, det är en stund av lycka och gemenskap. Kanske med en kopp kaffe och en bit kladdkaka recept till? Eller varför inte prova en silviakaka?
För att få till den perfekta enkel morotskaka, är det viktigt att använda färska, rivna morötter. Det ger en så mycket bättre smak och konsistens. Jag brukar också tillsätta lite extra kanel, för jag älskar den varma kryddan. Om du vill variera dig, kan du testa att göra morotskaka muffins istället! Och glöm inte glasyren! En krämig och fluffig glasyr är pricken över i:et. Jag har också testat att göra en karleksmums med en liknande glasyr, det blev jättegott! Om du gillar choklad, kanske du vill prova en kladdkaka-karleksmums?
Jag hoppas att du kommer att njuta av den här morotskaka recept lika mycket som jag och min familj gör. Det är en perfekt kaka att baka till helgen, eller när du bara vill ha något gott att fika på. Och kom ihåg, bakning handlar om att ha kul och att dela med sig av sin kärlek! Kanske vill du också testa att baka en glutenfri kladdkaka recept?
Ingredienser
Gör så här
Sätt ugnen på 175°C. Smörj en form, 24 cm i diameter (för 10 bitar).
Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, kanel och salt i en bunke. Vispa ägg och socker pösigt i en annan bunke. Tillsätt de rivna morötterna och rapsoljan. Rör ner de torra ingredienserna i äggvispet.
Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 35-40 minuter. Ta ut och låt svalna helt. Lägg kakan på ett fat.
Glasyr: Vispa ihop alla ingredienser med elvisp i ca 3 minuter tills det blivit en jämn och fluffig smet (smeten blir först lite lös, fortsätt vispa så blir glasyren fast och fluffig). Bred glasyren över kakan. Garnera med valnötter.
Njut av
din
kaka!

Från Elsas Kök
