
Förberedelsetid: 10 min
Tillagningstid: 20 min
Blåbärsmuffins
Beskrivning
Åh, blåbärsmuffins! De påminner mig så om somrarna i Småland, när vi plockade blåbär i skogen med min mormor. Hon bakade alltid de bästa muffinsen, och doften fyllde hela huset. Det är en sådan mysig känsla, och jag hoppas att detta recept blåbärsmuffins kan ge dig samma värme och glädje. Fika är ju så mycket mer än bara mat, det är en stund för samvaro och avkoppling.
Dessa blåbärsmuffins är verkligen saftiga och lätta att göra. Perfekta till en fika med kaffe eller te, eller kanske som ett litet sött inslag till eftermiddagen. Om du älskar att baka, kanske du också vill prova att göra en klassisk smulpaj med blåbär, eller en vacker tårta. Det är alltid roligt att experimentera i köket! Detta recept på blåbärsmuffins är ett bra ställe att börja.
För att få de allra bästa muffinsen, använd frysta blåbär direkt från frysen – de håller formen bättre under gräddningen. Och glöm inte att inte röra smeten för mycket, det gör muffinsen sega. Om du vill ha en extra touch, kan du strö lite pärlsocker över toppen innan gräddning. Eller varför inte prova att göra en toskakaka som komplement till fikat? Det är alltid trevligt med lite variation. Jag brukar också göra en pannkakssmet för att ha lite extra alternativ.
Jag hoppas verkligen att du kommer att njuta av dessa blåbärsmuffins. De är ett riktigt klassiskt bakverk som passar perfekt till en mysig stund. Kolla gärna in mina andra smakakor recept också, om du vill ha mer inspiration till bakningen. Och kom ihåg, det viktigaste är att ha kul och njuta av processen! Det är ju det som är det fina med att baka.
Ingredienser
Gör så här
Sätt ugnen på 200°C.
Blanda mjöl, socker, salt och bakpulver i en skål. Tillsätt det smälta matfettet.
Vispa ihop mjölk och ägg och rör ner i smeten. Vänd försiktigt i blåbären (spara några till garnering). Ställ muffinsformar i en muffinsplåt och fördela smeten i formarna.
Strö några lättsockrade blåbär på toppen. Grädda i mitten av ugnen 20 minuter.
Njut av
din
kaka!

Från Elsas Kök
