
Förberedelsetid: 10 min
Tillagningstid: 20 min
Drömmar Småkakor
Beskrivning
Åh, drömmar! Dessa små, spröda kakor väcker så många barndomsminnen till liv här i Småland. Jag minns hur min mormor alltid hade en burk fylld med drömmar redo till fikat, och doften av vaniljsocker och smör fyllde hela huset. Att baka drömmar småkakor är verkligen en kärleksförklaring till den svenska fikan. Det är en av de första småkakor jag lärde mig baka själv, och jag delar gärna receptet med er!
Dessa drömmar småkakor är inte bara enkla att göra, de är också otroligt goda. Hemligheten bakom deras frasighet ligger i kombinationen av hjorthornssalt och rapsolja. Om du letar efter andra läckra småkakor, kanske du vill prova dessa danska småkakor eller kanske smakakor med nutella? Det är alltid roligt att variera sitt utbud! Att hitta de rätta ingredienser småkakor drömmar är också viktigt, och jag föredrar alltid att använda riktigt smör för bästa smak. Om du är ute efter ett recept småkakor drömmar som är lite annorlunda, så finns det många varianter, men den här klassiska versionen är min favorit.
För mig är fikan mer än bara en paus; det är en stund att samla familj och vänner, att prata och njuta av livet. Och vad passar bättre till fikan än en tallrik med nybakade drömmar småkakor? Jag brukar ofta baka en stor sats och frysa in, så att jag alltid har något gott att bjuda på. Om du är intresserad av andra typer av bakverk, så rekommenderar jag att du kollar in lussebullar recept eller kanske karleksmums. Och om du vill ha inspiration till andra smakakor, så har jag massor av smakakor recept på min sida!
Dessa drömmar är också perfekta att ta med på en picknick eller att ge bort som en liten gåva. De är så lätta att älska! Och om du vill göra dem extra festliga, kan du doppa dem i smält choklad eller strö över lite florsocker. Jag hoppas att ni kommer att njuta av dessa glutenfria småkakor drömmar lika mycket som jag och min familj gör. Glöm inte att kolla in mina andra glutenfria smakakor om du letar efter fler alternativ!
Ingredienser
Gör så här
Sätt ugnen på 150˚C.
Rör smör, socker och vaniljsocker smidigt. Tillsätt oljan lite i taget under vispning.
Blanda hjorthornssaltet med lite av mjölet och rör ner i degen. Arbeta in resten av mjölet.
Rulla små kulor av degen. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen ca 15 - 20 minuter. Låt kakorna kallna på plåten.
Njut av
din
kaka!

Från Elsas Kök
