Engelska Småkakor Recept

Förberedelsetid: 15 min

Tillagningstid: 30 min

Portioner:20

Engelska Småkakor Recept

Beskrivning

Åh, dessa engelska småkakor! Jag minns hur min mormor alltid hade en burk med dem redo för fika, särskilt under vintern. Det var något speciellt med att sitta vid köksbordet med en kopp kaffe och en smulig kaka. Det är en tradition jag verkligen värnar om, och nu vill jag dela med mig av mitt recept till dig. Att baka smakakor är en kärlekshandling, och dessa är verkligen enkla att göra!

Dessa engelska småkakor recept är inspirerade av de klassiska shortbreadkakorna man hittar i England, men med en liten touch av svensk husmanskost. De är otroligt smuliga och knapriga, och doften av smör fyller hela huset när de gräddas. Om du älskar att baka smakakor, så kommer du garanterat att älska dessa! Prova gärna att variera dem med lite rivet citronskal, eller kanske en nypa kardemumma. För fler klassiska smakakor recept, kolla in denna sida. Du kanske också gillar att baka smakakor med mandelmassa för en extra lyxig smak.

Det fina med dessa engelska småkakor är att de är så enkla att anpassa. Du kan göra dem glutenfria genom att använda glutenfritt mjöl, eller så kan du minska mängden socker om du föredrar det. För en extra festlig touch, kan du doppa dem i smält choklad, precis som dessa chokladdoppade smakakor. Och glöm inte att servera dem med en kopp te eller kaffe – det är ju så de är menade att ätas! Om du letar efter andra typer av kakor, kanske du vill prova Karleksmums eller morotskaka.

Att baka engelska småkakor är en perfekt aktivitet att göra med barnen, eller som en mysig stund för dig själv. Det är ett recept som alltid blir uppskattat, och som passar perfekt till fika, kalas eller bara som en liten vardagslyx. För mer inspiration till bakning, besök vår kategori för smakakor och upptäck alla våra läckra recept. Och om du vill lära dig mer om olika baktekniker, kolla in vår guide till smakakor recept.

Ingredienser

Gör så här

1.

Rör rumsvarmt smör mjukt ihop med sockret.

2.

Rör samman vetemjöl och maizena, och blanda ihop med smöret.

3.

Knåda ihop degen på bakbord, och kavla sedan ut degen till en ca 1 cm tjock rektangel på en plåt med bakplåtspapper.

4.

Skär rektangeln i bitar, ca 3×7 cm, nagga dem lite lätt med en gaffel och separera dem från varandra lite på plåten.

5.

Grädda i mitten av ugnen på 175C i ca 30 min. De ska inte få så mycket färg. Om du tycker att det behövs, jämna eventuellt till kanterna med en kniv när kakorna har svalnat, om du vill ha dem helt raka.

Njut av

din

kaka!

Njut av

Från Elsas Kök

Elsa Lundström, din receptkreatör på Silviakaka.se
Hej kära bakvänner! Jag heter Elsa Lundström, och det är med stor glädje jag delar med mig av mina favoritrecept här på Silviakaka.se. Jag växte upp på landsbygden i Småland där köket alltid var fyllt av doften av nybakat. Min mormor lärde mig allt om svenska fikaklassiker, en tradition jag nu för vidare med en nypa modern känsla.
Min filosofi är enkel: bakning ska vara roligt, tillgängligt och fyllt av kärlek. Jag hoppas kunna inspirera dig att skapa egna ljuvliga bakverk och minnen i köket.,[object Object]