
Förberedelsetid: 30 min
Tillagningstid: 20 min
Mjölkfria kärleksmums
Beskrivning
Åh, kärleksmums! Det här receptet på kärleksmums utan mjölk är något alldeles speciellt. Jag minns hur min mormor alltid bakade kärleksmums till oss barnbarn, och doften fyllde hela huset. Det är en av de starkaste barndomsminnena jag har. Nu vill jag dela med mig av min version, anpassad för de som behöver eller vill baka utan mjölk. Det är fortfarande lika saftigt och gott, jag lovar! Om du letar efter andra härliga bakverk, kanske en klassisk kladdkaka kan vara något?
Det här kärleksmums receptet är perfekt för alla tillfällen, men särskilt under mysiga fikastunder. Jag har experimenterat mycket för att få till den perfekta balansen mellan choklad och sötma, och jag tror jag har hittat den! Vill du prova en variant utan ägg? Kolla in kladdkaka recept utan ägg. Det är ett fantastiskt kärleksmums bästa receptet för dig som vill ha en lite lättare kaka. Och om du funderar på att göra en glutenfri variant, så finns det många bra glutenfria kladdkaka recept att välja mellan. Jag har också ett recept på kladdkaka i långpanna som är perfekt när man har många gäster.
Jag har valt att toppa mina kärleksmums utan florsocker med riven kokos och lite flingsalt, vilket ger en härlig kontrast till den söta chokladglasyren. Men du kan självklart variera toppingen efter smak! Kanske lite hackade nötter eller färska bär? Det är det som är så roligt med bakning – att få vara kreativ! Om du är intresserad av att lära dig mer om bakning, rekommenderar jag Silviakaka Lindas Bakskola. Och för dig som vill ha inspiration till andra recept, kolla in Silviakaka huvudreceptsida.
Det här receptet på kärleksmums utan ägg och mjölk är verkligen ett bevis på att man kan njuta av goda bakverk även med speciella kostbehov. Jag hoppas att du kommer att älska det lika mycket som jag och min familj gör! Glöm inte att dela dina bakverk med mig på sociala medier – jag älskar att se vad ni skapar!
Ingredienser
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Klä en form (ca 20x30 cm) med smörpapper.
Smält margarinet i en kastrull. Tag av från plattan och rör i kokosgrädden.
Vispa socker och ägg pösigt.
Blanda samman de torra ingredienserna i en skål.
Häll i smörblandningen i äggblandningen och rör runt.
Avsluta med att röra i de torra ingredienserna.
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter (känn med en kaksticka så att kakan är klar).
Låt kakan svalna något före du gör glasyren.
Smält margarinet i en kastrull.
Rör i övriga ingredienser till en jämn smet.
Häll glasyren på kakan som du låtit svalna. Toppa kakan med riven kokos, flingsalt och blomsterströssel.
Dela kakan i fyrkanter och servera.
Njut av
din
kaka!

Från Elsas Kök
