Mina bästa chokladbollar

Förberedelsetid: 15 min

Tillagningstid: 0S

Portioner:30

Mina bästa chokladbollar

Beskrivning

Åh, välkomna till mitt kök! Jag heter Elsa Lundström och kommer från Småland, där vi älskar att samlas runt fikat. Det finns få saker som värmer hjärtat mer än doften av nybakade kakor och en god kopp kaffe. Idag delar jag med mig av mitt bästa recept på chokladbollar – en riktig klassiker som alltid blir uppskattad!

Dessa chokladbollar är precis som jag minns dem från min mormors kök. De är krämiga, chokladiga och perfekta till en mysig fika. Jag har alltid älskat att baka, och det började redan som liten när jag hjälpte min mamma i köket. Att få skapa något gott med sina egna händer är en fantastisk känsla. Om du vill prova andra klassiska bakverk, kanske du vill titta på mitt recept för kladdkaka, en annan favorit här hemma!

Det här recept på chokladbollar är verkligen enkelt att följa, och resultatet blir alltid perfekt. Jag brukar använda en matberedare för att mixa ihop smeten, men det går lika bra att göra det för hand. Nyckeln till riktigt goda chokladbollar är att använda bra ingredienser och att inte snåla med chokladen! Om du vill ha ett nyttigare alternativ kan du kolla in recept på nyttiga chokladbollar. För de som föredrar en lite annorlunda smak, kan jag rekommendera att testa att rulla dem i hackade nötter istället för kokosflingor. Det är också gott att göra chokladbollar med flingsalt för en extra dimension av smak.

Jag hoppas att ni kommer att njuta av dessa chokladbollar lika mycket som jag och min familj gör. De är perfekta att servera till fikat, som en liten sötsak till kaffet, eller bara när man behöver något gott att stilla sötsuget med. Och om du vill lära dig mer om bakning, kolla in min bakskola! Det finns också många som frågar om man kan göra chokladbollar recept utan kaffe, och svaret är ja, byt bara ut kaffet mot lite vatten eller mjölk.

Ingredienser

Gör så här

1.

Lägg alla ingredienser förutom kokosflingorna i en matberedare. Mixa ihop till en krämig smet. Har du ingen matberedare så kan du först mixa havregrynen i en mixer och sedan mosa ihop ingredienserna med händerna.

2.

Forma smeten till bollar. Rulla i kokosflingor.

3.

Servera direkt eller förvara i kylskåpet.

Njut av

din

kaka!

Njut av

Från Elsas Kök

Elsa Lundström, din receptkreatör på Silviakaka.se
Hej kära bakvänner! Jag heter Elsa Lundström, och det är med stor glädje jag delar med mig av mina favoritrecept här på Silviakaka.se. Jag växte upp på landsbygden i Småland där köket alltid var fyllt av doften av nybakat. Min mormor lärde mig allt om svenska fikaklassiker, en tradition jag nu för vidare med en nypa modern känsla.
Min filosofi är enkel: bakning ska vara roligt, tillgängligt och fyllt av kärlek. Jag hoppas kunna inspirera dig att skapa egna ljuvliga bakverk och minnen i köket.,[object Object]