
Förberedelsetid: 15 min
Tillagningstid: 0S
Mina bästa chokladbollar
Beskrivning
Åh, välkomna till mitt kök! Jag heter Elsa Lundström och kommer från Småland, där vi älskar att samlas runt fikat. Det finns få saker som värmer hjärtat mer än doften av nybakade kakor och en god kopp kaffe. Idag delar jag med mig av mitt bästa recept på chokladbollar – en riktig klassiker som alltid blir uppskattad!
Dessa chokladbollar är precis som jag minns dem från min mormors kök. De är krämiga, chokladiga och perfekta till en mysig fika. Jag har alltid älskat att baka, och det började redan som liten när jag hjälpte min mamma i köket. Att få skapa något gott med sina egna händer är en fantastisk känsla. Om du vill prova andra klassiska bakverk, kanske du vill titta på mitt recept för kladdkaka, en annan favorit här hemma!
Det här recept på chokladbollar är verkligen enkelt att följa, och resultatet blir alltid perfekt. Jag brukar använda en matberedare för att mixa ihop smeten, men det går lika bra att göra det för hand. Nyckeln till riktigt goda chokladbollar är att använda bra ingredienser och att inte snåla med chokladen! Om du vill ha ett nyttigare alternativ kan du kolla in recept på nyttiga chokladbollar. För de som föredrar en lite annorlunda smak, kan jag rekommendera att testa att rulla dem i hackade nötter istället för kokosflingor. Det är också gott att göra chokladbollar med flingsalt för en extra dimension av smak.
Jag hoppas att ni kommer att njuta av dessa chokladbollar lika mycket som jag och min familj gör. De är perfekta att servera till fikat, som en liten sötsak till kaffet, eller bara när man behöver något gott att stilla sötsuget med. Och om du vill lära dig mer om bakning, kolla in min bakskola! Det finns också många som frågar om man kan göra chokladbollar recept utan kaffe, och svaret är ja, byt bara ut kaffet mot lite vatten eller mjölk.
Ingredienser
Gör så här
Lägg alla ingredienser förutom kokosflingorna i en matberedare. Mixa ihop till en krämig smet. Har du ingen matberedare så kan du först mixa havregrynen i en mixer och sedan mosa ihop ingredienserna med händerna.
Forma smeten till bollar. Rulla i kokosflingor.
Servera direkt eller förvara i kylskåpet.
Njut av
din
kaka!

Från Elsas Kök
