Småkakor Birgitta

Förberedelsetid: 20 min

Tillagningstid: 15 min

Portioner:100

Småkakor Birgitta

Beskrivning

Åh, välkommen till mitt kök! Jag heter Elsa Lundström och kommer från Småland, hjärtat av Sverige. Jag minns hur min mormor alltid bakade småkakor till fikat, och doften fyllde hela huset. Det är en tradition jag håller väldigt kär, och idag delar jag med mig av ett recept som verkligen påminner mig om barndomen – Birgittas godaste chokladsnittar. Det är en klassiker, och jag hoppas att de kommer att värma ditt hjärta lika mycket som de värmer mitt.

Dessa småkakor birgitta är verkligen enkla att baka, och det är just det som gör dem så perfekta. De är en favorit hos både stora och små, och passar utmärkt till en kopp kaffe eller te under en mysig fika. Om du letar efter andra härliga smakakor, kanske du vill prova dessa smakakor med nutella eller dessa smakakor med äpple. De är alla lika goda, men dessa chokladsnittar har en speciell plats i mitt hjärta.

Receptet kommer från Birgitta Rasmusson, och det är verkligen en vinnare. Det är en klassisk småkaka med choklad och pärlsocker, och den är så lätt att göra! Förutom dessa klassiska småkakor birgitta, så älskar jag att experimentera med olika smaker. Har du provat att göra smakakor med mandelmassa? Eller kanske smakakor med kanel och socker? Det finns så många möjligheter! Om du är ute efter glutenfria alternativ, så har jag även ett recept på glutenfria smakakor.

Att baka småkakor är mer än bara att följa ett recept; det är en stund av lugn och ro, en chans att skapa något med kärlek och dela med dem man tycker om. Och om du vill imponera på dina gäster, så kan du även titta på Karleksmums eller kanske en morotskaka. Men kom ihåg, det viktigaste är att ha kul och njuta av processen! Och glöm inte att dela dina bakverk med vänner och familj – det är ju det fika handlar om!

Ingredienser

pärlsocker (till garnering)

Gör så här

1.

Lägg de torra ingredienserna i en hög på bakbordet eller blanda dem i en skål.

2.

Tillsätt smöret och ägget. Arbeta snabbt ihop alltsammans till en deg.

3.

Dela degen i sex delar. Forma dem till fingertjocka längder och lägg dem på bakpappersklädd plåt. Platta till längderna och pensla med uppvispat ägg. Strö på pärlsocker.

4.

Grädda kakorna i 200 grader ca 15 minuter.

5.

Låt längderna svalna något och skär dem sedan i ca två cm breda, sneda bitar.

Njut av

din

kaka!

Njut av

Från Elsas Kök

Elsa Lundström, din receptkreatör på Silviakaka.se
Hej kära bakvänner! Jag heter Elsa Lundström, och det är med stor glädje jag delar med mig av mina favoritrecept här på Silviakaka.se. Jag växte upp på landsbygden i Småland där köket alltid var fyllt av doften av nybakat. Min mormor lärde mig allt om svenska fikaklassiker, en tradition jag nu för vidare med en nypa modern känsla.
Min filosofi är enkel: bakning ska vara roligt, tillgängligt och fyllt av kärlek. Jag hoppas kunna inspirera dig att skapa egna ljuvliga bakverk och minnen i köket.,[object Object]