
Förberedelsetid: 30 min
Tillagningstid: 10 min
Småkakor Kanel och Socker
Beskrivning
Åh, välkommen till mitt kök! Jag är Elsa Lundström, och jag kommer från Småland, hjärtat av Sverige. Här i Småland är vi väldigt förtjusta i att baka, och inget slår en stund med en kopp kaffe och nybakade småkakor. Dessa småkakor kanel och socker är en riktig klassiker, och jag minns hur min mormor alltid bakade dem till oss barn. Det är en doft som tar mig direkt tillbaka till hennes kök!
Dessa småkakor kanel och socker är inte bara goda, de är också perfekta att bjuda på till fikat. De är spröda, smälter i munnen och den underbara doften av kanel fyller hela huset. Om du älskar att baka, så är detta ett recept du verkligen måste prova! Förutom dessa klassiska småkakor, så rekommenderar jag varmt att du också kollar in mina recept på glutenfria smakakor om du vill ha ett alternativ, eller kanske smakakor med mandelmassa för en extra lyxig variant. Och om du är sugen på något annat sött, så kanske Karleksmums kan vara något för dig?
Att baka småkakor kanel och socker är inte svårt, men det kräver lite kärlek och tålamod. Det viktigaste är att inte överarbeta degen, då blir kakorna sega istället för spröda. Och glöm inte att använda rumsvarmt smör, det gör degen mycket lättare att arbeta med. För mer tips och tricks kring bakning, kolla in Silviakaka Lindas Bakskola. Vill du variera dina småkakor? Prova att tillsätta lite rivet citronskal eller en nypa kardemumma i degen. Du kan också experimentera med olika typer av socker, som farinsocker eller pärlsocker. Och om du vill ha en extra lyxig variant, så kan du doppa kakorna i smält choklad efter gräddningen. Kolla även in Smakakor recept för mer inspiration!
Fika är en så viktig del av den svenska kulturen. Det handlar inte bara om att äta något gott, utan också om att ta en paus från vardagen, umgås med vänner och familj, och njuta av livet. Dessa småkakor kanel och socker är perfekta att servera till fikat, tillsammans med en kopp kaffe eller te. Jag hoppas att du kommer att njuta av dem lika mycket som jag och min familj gör! Och glöm inte att kolla in mina andra recept på Karleksmums glutenfri laktosfri eller kanske en klassisk morotskaka!
Ingredienser
Gör så här
Sätt ugnen på 180°. Nyp ihop smöret med de övriga ingredienserna och arbeta snabbt ihop en deg. Lägg degen i en plastpåse i kylen ca 30 min.
Dela degen i två bitar. Rulla ut dem till längder, ca 4 cm i diameter, och forma dem fyrkantiga. Skär längderna i skivor, ½–1 cm tjocka, och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
Strö en blandning av socker och kanel på kakorna och tryck till lite på ytan. Grädda kakorna mitt i ugnen 10–12 min. Låt kallna på plåten.
Njut av
din
kaka!

Från Elsas Kök
