Kärleksmums, Gluten- och Laktosfria

Förberedelsetid: 15 min

Tillagningstid: 18 min

Portioner:15

Kärleksmums, Gluten- och Laktosfria

Beskrivning

Åh, välkommen till mitt kök! Jag är Elsa Lundström, och jag kommer från Småland, hjärtat av Sverige. Här i Småland bakar vi med kärlek och tradition, och inget slår en god fika med familjen. Denna kärleksmums glutenfri laktosfri är en speciell favorit, en modern twist på en älskad klassiker. Jag minns hur min mormor alltid bakade kärleksmums till oss barn, och nu vill jag dela med mig av min version, anpassad för de som behöver eller föredrar gluten- och laktosfria alternativ.

Den här kärleksmums glutenfri laktosfri är precis som originalet – en saftig, chokladig kaka med en härlig moccaglasyr och kokosflingor. Men vi har bytt ut traditionella ingredienser mot glutenfri mjölmix och laktosfritt smör, så att alla kan njuta av den. Om du letar efter andra läckra glutenfria alternativ, kanske du vill prova ett glutenfri kladdkaka recept? Eller varför inte utforska våra andra karleksmums variationer, som karleksmums med marshmallows eller karleksmums hallonsylt. För en ännu enklare variant, kolla in karleksmums i brodform.

Det som gör denna kärleksmums glutenfri laktosfri så speciell är att den behöver stå till sig i kylen över natten. Det gör att smakerna verkligen får mogna och kakan blir ännu saftigare. Det är en perfekt kaka att baka dagen innan du ska ha gäster, eller bara för att ha något gott att njuta av till kaffet. För mer inspiration kring bakning, besök vår Silviakaka Lindas Bakskola. Om du älskar choklad, kanske en kladdkaka recept med choklad eller en kladdkaka karleksmums skulle passa dig. Och glöm inte att en god fika alltid behöver ett gott kaffe till!

Den här kakan är mer än bara en dessert; det är en bit av mitt hjärta och en påminnelse om alla fina stunder jag delat med min familj. Jag hoppas att du kommer att älska den lika mycket som vi gör! Om du är ute efter andra glutenfria bakverk, ta en titt på våra glutenfri silviakaka recept. Och för de som föredrar en lite ljusare kaka, kanske ljusa karleksmums vanilj är något för dig.

Ingredienser

Gör så här

1.

Värm ugnen till 160 °. Klä formen med bakplåtspapper.

2.

Smält smöret till kakan i en kastrull och till glasyren i en annan. Ställ smöret till glasyren åt sidan.

3.

Häll ner mjölken i det smälta smöret till kakan och låt blandningen svalna.

4.

Knäck ner äggen i en bunke och tillsätt sockret. Vispa upp till vitt och fluffigt med Dualiten (elvisp).

5.

Montera hushållsassistenten med bunken och blandaren. Häll mjölmix, kakao och bakpulver i bunken och blanda samman.

6.

Häll ner äggvispet och smör/ mjölk blandningen, och kör till en homogen smet. Häll smeten i blecket.

7.

Ställ in i ugnen och grädda kakan 18 minuter. Känn med en sticka. Den ska inte vara superkladdig, men inte heller helt torr. Ta ut kakan och ställ den på bakgaller och låt den svalna.

8.

Glasyr: Häll kaffe, kakao, vaniljpulver och florsocker i det smälta, avsvalnade smöret. Blanda väl med Dualiten.

9.

Stick små hål i kakan med grillpinnen och häll över glasyren. Bre ut den i ett jämnt lager. Strö över kokosflingorna, lite i taget, så att de inte sjunker ner helt i glasyren. Låt svalna och kyl över natten.

10.

Servering: Skär upp i rutor.

Njut av

din

kaka!

Njut av

Från Elsas Kök

Elsa Lundström, din receptkreatör på Silviakaka.se
Hej kära bakvänner! Jag heter Elsa Lundström, och det är med stor glädje jag delar med mig av mina favoritrecept här på Silviakaka.se. Jag växte upp på landsbygden i Småland där köket alltid var fyllt av doften av nybakat. Min mormor lärde mig allt om svenska fikaklassiker, en tradition jag nu för vidare med en nypa modern känsla.
Min filosofi är enkel: bakning ska vara roligt, tillgängligt och fyllt av kärlek. Jag hoppas kunna inspirera dig att skapa egna ljuvliga bakverk och minnen i köket.,[object Object]