Småkakor med Jordnötssmör

Förberedelsetid: 10 min

Tillagningstid: 10 min

Portioner:10

Småkakor med Jordnötssmör

Beskrivning

Åh, hallå där! Jag är Elsa Lundström, och välkommen till mitt kök här i Småland. Jag älskar att baka, och särskilt älskar jag att dela med mig av de recept som värmer hjärtat och påminner om barndomen. Idag ska vi baka småkakor med jordnötssmör – en riktig favorit här hemma!

Dessa småkakor är inte bara otroligt goda, de är också löjligt enkla att göra. Med bara tre ingredienser kan du snabbt trolla fram en plåt med dessa underbara kakor. Perfekt när suget efter något sött sätter in, eller om du vill ha något att servera till fikat. Förresten, har du provat mina Karleksmums? De är också en klassiker här i Småland!

Dessa småkakor med jordnötssmör är glutenfria och laktosfria, vilket gör dem till ett bra alternativ för många. De har en seg och knäckig konsistens med en härlig smak av smörkola och salta jordnötter. Kontrasten är fantastisk! Om du gillar att experimentera med smaker, kanske du vill prova att toppa dem med Nutella eller karamelliserad mjölk. Eller varför inte titta på mina smakakor med choklad för mer inspiration? För de som föredrar en annan typ av smakakor, rekommenderar jag att ni kikar på smakakor recept sidan.

Jag minns hur min mormor alltid bakade småkakor till oss barn när vi kom på besök. Doften av nybakade kakor fyllde hela huset och skapade en känsla av trygghet och värme. Det är den känslan jag vill förmedla med mina recept. Om du letar efter andra enkla och snabba recept, kanske du vill prova mina 3 ingrediensers Nutellakladdkaka eller smöriga mikrokanelbulle. Och glöm inte att kolla in mina glutenfria smakakor om du behöver ett alternativ utan gluten!

Ingredienser

Gör så här

1.

Värm ugnen till 175 grader

2.

Vispa socker, ägg och jordnötssmör med en elvisp tills det är krämigt

3.

Rulla smeten till cirka 10 bollar och lägg upp dem på en bakplåtsklädd plåt.

4.

Gör ett kryssmönster med en gaffel

5.

Skjuts in i ugnen i cirka 10 minuter

6.

Låt kakorna svalna och smeta på lite härlig jordnötssmör

7.

Garnera eventuellt med extra jordnötter

Njut av

din

kaka!

Njut av

Från Elsas Kök

Elsa Lundström, din receptkreatör på Silviakaka.se
Hej kära bakvänner! Jag heter Elsa Lundström, och det är med stor glädje jag delar med mig av mina favoritrecept här på Silviakaka.se. Jag växte upp på landsbygden i Småland där köket alltid var fyllt av doften av nybakat. Min mormor lärde mig allt om svenska fikaklassiker, en tradition jag nu för vidare med en nypa modern känsla.
Min filosofi är enkel: bakning ska vara roligt, tillgängligt och fyllt av kärlek. Jag hoppas kunna inspirera dig att skapa egna ljuvliga bakverk och minnen i köket.,[object Object]