Småkakor med Kokosolja

Förberedelsetid: 10 min

Tillagningstid: 0S

Portioner:2

Småkakor med Kokosolja

Beskrivning

Åh, kära läsare! Välkommen till mitt kök här i Småland. Jag heter Elsa Lundström och jag älskar att baka – det är en tradition som går varmt genom generationer i vår familj. Idag delar jag med mig av ett recept på underbart enkla småkakor med kokosolja, perfekta när man behöver en liten bit lycka till fikat. Precis som min mormor alltid sa, 'Ett gott fika förgyller vilken dag som helst!'

Dessa småkakor med kokosolja är inte bara otroligt goda, de är också gjorda på hälsosamma ingredienser. Jag har länge letat efter ett sätt att stilla mitt chokladbegär utan att kompromissa med kvaliteten, och dessa kakor är svaret! Om du också älskar choklad, kanske du vill prova mina chokladsmakakor eller kanske en klassisk karleksmums? Det är alltid roligt att experimentera med olika smaker och texturer. För mer inspiration, kolla in mina smakakor recept.

Att baka småkakor med kokosolja är verkligen busenkelt. Det krävs bara några få ingredienser och minimal ansträngning. Perfekt för dig som har en hektisk vardag men ändå vill njuta av hembakat. Jag brukar toppa dem med mandlar och flingsalt, men du kan använda precis vad du vill – kanske lite hackad nötter eller torkad frukt? Om du vill ha en glutenfri variant, ta en titt på mina glutenfria smakakor. Och om du är ute efter något ännu mer speciellt, kanske smakakor med kokos kan vara något för dig!

Dessa kakor är perfekta att servera till en kopp kaffe eller te under en mysig fika. Jag hoppas att du kommer att njuta av dem lika mycket som jag och min familj gör. Kom ihåg att fika inte bara handlar om maten, det handlar om att ta en paus, umgås med nära och kära och njuta av livet. Och om du vill lära dig mer om traditionella svenska bakverk, rekommenderar jag att du utforskar mina recept på lussebullar och gammaldags smakakor. Lycka till med bakningen!

Ingredienser

Gör så här

1.

Smält kokosoljan över ett vattenbad eller på väldigt svag värme i en kastrull.

2.

Ta av kokosoljan från värmen, rör ner kakao och flytande honung. Det är viktigt att honungen är flytande så den blandas med övriga ingredienser.

3.

Blanda väl och klä 2 formar ca 20×10 cm med bakplåtspapper, häll i chokladen och toppa med mandlar och flingsalt.

4.

Ställ in i kylen tills den stelnat helt. Njut av en underbar choklad.

Njut av

din

kaka!

Njut av

Från Elsas Kök

Elsa Lundström, din receptkreatör på Silviakaka.se
Hej kära bakvänner! Jag heter Elsa Lundström, och det är med stor glädje jag delar med mig av mina favoritrecept här på Silviakaka.se. Jag växte upp på landsbygden i Småland där köket alltid var fyllt av doften av nybakat. Min mormor lärde mig allt om svenska fikaklassiker, en tradition jag nu för vidare med en nypa modern känsla.
Min filosofi är enkel: bakning ska vara roligt, tillgängligt och fyllt av kärlek. Jag hoppas kunna inspirera dig att skapa egna ljuvliga bakverk och minnen i köket.,[object Object]