
Förberedelsetid: 15 min
Tillagningstid: 15 min
Småkakor med Lakrits
Beskrivning
Åh, välkommen till mitt kök! Jag heter Elsa Lundström och kommer från Småland, hjärtat av Sverige. Jag har bakat sedan jag var liten flicka, lärd av min mamma och mormor. Det finns få saker som ger mig lika mycket glädje som att skapa något gott att dela med familj och vänner, speciellt under en mysig fika. Dessa småkakor med lakrits är en riktig favorit här hemma, och jag hoppas de blir det hos dig också!
Dessa småkakor med lakrits är en klassisk svensk bakelse, perfekt till kaffet eller téet. Lakritsen ger en spännande twist till den traditionella småkakan, och jag brukar variera mängden lakritspulver beroende på hur stark smak man föredrar. Om du älskar lakrits, så är dessa kakor ett måste! För fler härliga småkakor, ta en titt på mina recept för småkakor med nutella eller kanske småkakor med grädde. Du kanske också gillar att experimentera med olika smaker, som småkakor med mandelmassa.
Att baka småkakor med lakrits är inte svårt, men det kräver lite kärlek och tålamod. Det är viktigt att smöret är rumsvarmt för att degen ska bli smidig och lätt att arbeta med. Och glöm inte att låta degen vila i kylen en stund – det gör den lättare att rulla ut. Om du letar efter andra typer av kakor, kanske du vill prova mina karleksmums eller lussebullar. För de som föredrar glutenfria alternativ, har jag även glutenfria småkakor.
Dessa småkakor med lakrits är perfekta att servera till en kopp kaffe under en mysig fika. De är också en fin gåva att ge bort till någon du tycker om. Jag hoppas att du njuter av att baka och äta dessa kakor lika mycket som jag gör! Kolla gärna in mina andra småkakor recept för mer inspiration. Och om du vill lära dig mer om bakningstekniker, rekommenderar jag att du utforskar min kategori om gammaldags småkakor.
Ingredienser
Gör så här
Vispa samman socker, smör, lakritsextrakt och sirap.
Blanda bakpulver, vaniljsocker och mjöl i en annan skål.
Vänd ihop båda blandningarna och rör till en jämn deg. Låt degen vila en stund i kylen, ca 15 minuter.
Dela degen i tre delar som rullas ut till längder. Lägg längderna på bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda i ca 15 minuter i 200 grader i nedre delen av ugnen. Låt kakorna svalna någon minut innan du delar dem på diagonalen till lämpliga bitar.
Njut av
din
kaka!

Från Elsas Kök
