
Förberedelsetid: 45 min
Tillagningstid: 10 min
Småkakor med Muscovadosocker
Beskrivning
Åh, välkommen till mitt kök! Jag heter Elsa Lundström och kommer från Småland, hjärtat av Sverige. Jag har bakat hela mitt liv, och det finns få saker som ger mig lika mycket glädje som att dela med mig av mina recept. Idag ska vi baka småkakor med muscovadosocker – en riktig klassiker som alltid väcker minnen från barndomen och alla mysiga fika-stunder med familjen. Det är en av de bästa smakakor jag vet!
Dessa småkakor med muscovadosocker, eller Muscovadosnittar som de också kallas, är inte bara goda, de är också otroligt enkla att baka. Receptet kommer faktiskt från Svenska Kocklandslaget, vilket garanterar en fantastisk smak. Muscovadosocker ger en härlig, djup smak och tillsammans med pekannötter blir det en oemotståndlig kombination. Om du älskar sega kakor, då kommer du älska dessa! Jag brukar ofta baka dessa tillsammans med andra gammaldags smakakor för att ha ett större utbud till fikat. För mig är fika mer än bara en paus, det är en tradition, en stund att njuta av livet med nära och kära. Kanske vill du prova att göra smakakor med mandelmassa också?
Det fina med småkakor med muscovadosocker är att de går snabbt att slänga ihop, vilket gör dem perfekta när du får oväntat besök. De är också ett utmärkt val om du vill ha något gott till kaffet, eller kanske till en mysig eftermiddag med en kopp te. Jag brukar också göra en stor sats och frysa in, så har jag alltid något gott att ta fram. Om du letar efter andra varianter av choklad smakakor, så har jag massor av recept på min sida! Och glöm inte att kolla in mina glutenfria smakakor om du har speciella kostbehov.
Dessa småkakor med muscovadosocker är verkligen ett måste i varje bakskåp. De är perfekta att servera till en kopp kaffe eller te, och de är alltid ett uppskattat inslag på fikat. Jag hoppas att du kommer att njuta av att baka och äta dessa underbara småkakor lika mycket som jag gör! Kolla gärna in mina andra recept på smakakor med äpple eller kanske smakakor med kokos för mer inspiration. Och om du är sugen på något annat sött, så rekommenderar jag varmt att du provar min karleksmums!
Ingredienser
Gör så här
Blanda samtliga ”torra” ingredienser ordentligt. Blanda ner tärnat rumstempererat smör och sirap. Knåda till en smidig deg.
Rulla degen till stavar i önskad form, kvadratiska eller runda. Kyl ned och skär sedan i 7-8 mm tjocka skivor och lägg på bakplåtspapper.
Dekoration: Pensla med lite ägg och strö på hackade pekannötter.
Baka i ugnen på 180°C ca 10-12 minuter (tiden kan variera beroende på ugn).
Njut av
din
kaka!

Från Elsas Kök
