Småkakor Rosa

Förberedelsetid: 30 min

Tillagningstid: 10 min

Portioner:40

Småkakor Rosa

Beskrivning

Åh, välkommen till mitt kök! Jag är Elsa Lundström, och jag kommer från Småland, hjärtat av Sverige. Jag har bakat hela mitt liv, och det finns inget som ger mig mer glädje än att dela med mig av mina recept. Dessa småkakor rosa är en riktig klassiker här hemma, och de påminner mig alltid om min mormor och hennes varma kök.

Dessa söta småkakor rosa, eller kakor med rosa kant som vi kallar dem, är så enkla att göra och så otroligt goda! De är lite som brysselkex, men med en vacker rosa kant som gör dem extra festliga. Perfekta till fikat, eller som ett litet sött tilltugg till kaffet. Om du älskar klassiska gammaldags smakakor, kommer du att älska dessa! These småkakor rosa kant are a family favorite.

Receptet är enkelt och kräver inte många ingredienser. Det viktigaste är att använda äkta vaniljsocker för den bästa smaken. Och färgen, ja, den kan du justera efter eget tycke! Vill du ha en starkare rosa färg, tillsätt lite mer hushållsfärg. These småkaka med rosa strössel are a delightful treat. If you're looking for gluten-free options, check out our glutenfria smakakor.

Jag hoppas att du kommer att njuta av att baka dessa småkakor rosa lika mycket som jag gör. Kom ihåg att fika är mer än bara att äta något gott – det är en stund att dela med vänner och familj, att koppla av och njuta av livet. And don't forget to explore other delicious smakakor recipes on our site! These småkakor rosa kant are a true taste of Swedish tradition.

Ingredienser

Gör så här

1.

Färgat socker: Häll socker i en påse och tillsätt röd hushållsfärg utrört i några droppar vatten. Krama påsen så att färgen blir jämnt fördelad. Häll upp på en bricka och låt torka. Blanda sedan samman när det torkat så det inte blir klumpar.

2.

Hacka samman ingredienserna till degen eller kör snabbt samman degen i matberedare tills det precis går ihop. Börja med 3½ dl vetemjöl, gör en provkaka, innan sockret ska på kanten. Flyter de ut så tillsätt ca ½ dl vetemjöl till. If you're looking for other types of smakakor recept, we have many!

3.

Forma två rullar, ca 4 cm i diam, häll sockret på en bricka och rulla deglängderna i sockret. Lägg in i kyl ca 30 min, skär i ½–1 cm tjocka skivor som läggs på bakpappersklädda plåtar. For a delightful twist, consider making smakakor med mandelmassa.

4.

Grädda mitt i ugnen i 200° i ca 10–13 min, tills de fått lite färg. Låt svalna. These rosa småkakor are perfect with a cup of coffee during kaffekaka!

Njut av

din

kaka!

Njut av

Från Elsas Kök

Elsa Lundström, din receptkreatör på Silviakaka.se
Hej kära bakvänner! Jag heter Elsa Lundström, och det är med stor glädje jag delar med mig av mina favoritrecept här på Silviakaka.se. Jag växte upp på landsbygden i Småland där köket alltid var fyllt av doften av nybakat. Min mormor lärde mig allt om svenska fikaklassiker, en tradition jag nu för vidare med en nypa modern känsla.
Min filosofi är enkel: bakning ska vara roligt, tillgängligt och fyllt av kärlek. Jag hoppas kunna inspirera dig att skapa egna ljuvliga bakverk och minnen i köket.,[object Object]