Våfflor Recept

Förberedelsetid: 0 min

Tillagningstid: 0H45 min

Portioner:8

Våfflor Recept

Beskrivning

Åh, våfflor! Här i Småland är våfflor mer än bara mat – det är en tradition, en känsla av hemma och mys. Jag minns hur min mormor alltid stod vid våffeljärnet på helgerna, doften av smör och våffelsmet fyllde hela huset. Det är en doft som alltid kommer att väcka varma minnen. Att göra egna våfflor är verkligen inte svårt, och det är så mycket godare än de man köper färdiga. Om du letar efter andra härliga recept för en mysig fika, kanske du vill prova mina smakakor med gräddfil?

Det här är ett grundrecept på klassiska våfflor recept, som ger de allra frasigaste våfflorna. Jag brukar alltid använda Svenskt Smör från Arla® för att få den där extra goda smaken. Vill du ha lite extra fluffiga våfflor kan du vispa äggvitorna separat och vända ner dem försiktigt i smeten. För en lyxigare variant, kolla in belgiska våfflor recept! Det är perfekt att servera våfflorna med vispad grädde och din favoritsylt, men jag älskar också att experimentera med olika toppings. Har du provat att göra smakakor med hallon som ett litet tillbehör?

För att få riktigt frasiga våfflor recept är det viktigt att våffeljärnet är ordentligt hett och att du smörjer det väl. Jag brukar använda en liten pensel för att få ett jämnt lager smör. Om du vill ha ett lite nyttigare alternativ kan du byta ut en del av vetemjölet mot dinkelmjöl, eller kolla in mina glutenfria smakakor för inspiration. Och glöm inte att våfflor är en perfekt bas för att vara kreativ! Du kan toppa dem med bär, frukt, choklad, eller till och med glass. Kanske en liten skål med smakakor med choklad till kaffet?

Att baka våfflor är en underbar aktivitet att göra tillsammans med familjen, speciellt under helgerna. Det är ett perfekt sätt att skapa minnen och njuta av en god fika. Och om du har lite smet över, kan du spara den i kylen och grädda våfflor dagen efter. Det är alltid lika uppskattat! För mer inspiration till bakning, ta en titt på mina andra smakakor recept och karleksmums.

Ingredienser

Gör så här

1.

Smält smöret och låt det svalna.

2.

Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål.

3.

Tillsätt ägg och mjölk. Vispa till en jämn smet. Tillsätt smöret.

4.

Hetta upp våffeljärnet. Pensla med lite smör före första laggen.

5.

Grädda våfflorna och servera med sylt och vispad grädde.

Njut av

din

kaka!

Njut av

Från Elsas Kök

Elsa Lundström, din receptkreatör på Silviakaka.se
Hej kära bakvänner! Jag heter Elsa Lundström, och det är med stor glädje jag delar med mig av mina favoritrecept här på Silviakaka.se. Jag växte upp på landsbygden i Småland där köket alltid var fyllt av doften av nybakat. Min mormor lärde mig allt om svenska fikaklassiker, en tradition jag nu för vidare med en nypa modern känsla.
Min filosofi är enkel: bakning ska vara roligt, tillgängligt och fyllt av kärlek. Jag hoppas kunna inspirera dig att skapa egna ljuvliga bakverk och minnen i köket.,[object Object]