
Förberedelsetid: 0 min
Tillagningstid: 20 min
Brownie
Beskrivning
Åh, brownies! Som en varm kram från Amerika, men med en liten småländsk twist. Jag minns hur min mormor brukade baka en sorts kladdkaka, och det här receptet på brownie påminner mig så mycket om hennes bakverk. Det är en underbar blandning av sött, segt och kladdigt – precis som en riktigt bra fika ska vara! Om du älskar att baka, kanske du också vill prova mina smakakor, de är en annan favorit här hemma.
Den här brownie recept är ett grundrecept, perfekt för dig som vill ha en klassisk chokladkaka. Det är en härlig amerikansk släkting till vår svenska kladdkaka, och jag lovar dig, du kommer inte bli besviken! För en extra lyxig touch, prova att strö över lite flingsalt efter gräddningen. Det lyfter chokladsmaken på ett fantastiskt sätt. Om du är sugen på andra chokladbakverk, så rekommenderar jag varmt att du kikar på mina kladdkakor eller kanske en chokladnittar karleksmums. Och glöm inte att en kopp kaffe eller te är det perfekta sällskapet till en bit brownies!
Vill du variera dina brownies? Varför inte tillsätta lite hackad choklad, nötter eller bär i smeten? Du kan också prova att göra en brownie med frosting eller glasyr. Det finns oändliga möjligheter! För en glutenfri variant, byt ut vetemjölet mot en glutenfri mjölmix. Och om du vill ha en ännu mer intensiv chokladsmak, använd mörk choklad istället för vanlig kakao. Jag har även många andra smakakor med choklad som du kanske vill prova. Det är verkligen en klassiker!
Dessa brownies är inte bara goda, de är också perfekta att frysa in. Så du kan alltid ha en bit kladdig chokladkaka redo när suget sätter in. Jag brukar frysa in dem i portioner, så att jag enkelt kan ta fram en bit när jag behöver en liten tröst. Och om du letar efter andra recept som är perfekta att frysa in, så kolla in mina äppelpajer eller banankakor. De håller sig också bra i frysen!
Ingredienser
Gör så här
Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft. Lägg bakplåtspapper i en fyrkantig form, ca 20x30 cm.
Hacka nötterna. Smält smöret och rör ner kakao.
Rör ihop ägg och socker i en bunke. Vänd ner kakaoblandningen, salt, vaniljpulver, nötter och mjölet blandat med bakpulver
Bred ut smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min.
Låt svalna och ställ sedan i brownien i kylen minst en timme innan den skärs upp i rutor.
Njut av
din
kaka!

Från Elsas Kök
