
Förberedelsetid: 30 min
Tillagningstid: 15 min
Bruna Bröd Småkakor
Beskrivning
Åh, dessa bruna bröd! De doftar barndom och jul i Småland. Jag minns hur min mormor alltid bakade dem inför advent, och hela huset fylldes av den underbara doften av kanel. Det är en riktig fika-favorit här hemma, och jag delar gärna receptet med dig. För mig är fika inte bara en paus, det är en stund att njuta av livet, tillsammans med familj och vänner. Kanske med en kopp kaffe och några andra goda smakakor?
Dessa knapriga bruna bröd småkakor, eller kanelkakor som de också kallas, är en klassiker i svensk baktradition. De är perfekta att servera till jul, men ärliga talat, jag bakar dem året runt! De är så enkla att göra, och smaken är helt oemotståndlig. Om du letar efter andra härliga smakakor med mandelmassa, eller kanske vill prova något nytt som smakakor med nutella, så har jag massor av recept här på sidan. Vill du ha en glutenfri variant? Kolla in glutenfria smakakor!
Det fina med dessa bruna bröd är att de är så anpassningsbara. Du kan experimentera med olika kryddor, som kardemumma eller ingefära. Eller varför inte prova att doppa dem i smält choklad? För en extra lyxig touch, kan du servera dem med en klick vispad grädde. Om du gillar kanel, kanske du också vill prova mina lussebullar! Och om du är sugen på något annat sött, så rekommenderar jag varmt att du kikar på karleksmums eller kanske en kladdkaka.
Dessa småkakor är verkligen ett måste på julbordet, men de är lika goda året runt. De är perfekta att ta med på fika, eller att bara njuta av hemma med en kopp te. Jag hoppas att du kommer att älska dem lika mycket som jag och min familj gör! Glöm inte att kolla in mina andra gammaldags smakakor för mer inspiration. Och om du vill ha en lite mer modern variant, så kanske smakakor med daim kan vara något för dig!
Ingredienser
Gör så här
Sätt ugnen på 150°C
Rör smör och socker pösigt, tillsätt äggulan och blanda ordentligt. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop till en smidig deg.
Dela degen i 40-50 bitar, rulla dem till kulor och platta till dem lite.
Lägg degplattorna på plåtar med bakplåtspapper, ca 20 st per plåt är lagom för de flyter ut lite.
Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter eller tills de har fått lite färg.
Njut av
din
kaka!

Från Elsas Kök
