Citronkladdkaka

Förberedelsetid: 15 min

Tillagningstid: 20 min

Portioner:10

Citronkladdkaka

Beskrivning

Åh, välkommen till mitt kök! Jag heter Elsa Lundström och kommer från Småland, där vi älskar att baka och dela med oss av godsaker. Den här citronkladdkakan är en riktig favorit hos oss, och jag minns hur min mormor alltid bakade den till fikat. Det är en så enkel men otroligt god kaka, perfekt att servera med en kopp kaffe och lite goda vänner.

Den här citronkladdkakan är verkligen något speciellt. Den är saftig, krämig och har en underbar, frisk smak av citron. Det är en modern variant av den klassiska kladdkakan, och jag har experimenterat med olika recept genom åren. Jag har även testat att göra en citron smakaka, men den här kladdkakan är fortfarande min favorit. Om du vill variera kan du prova en citronkladdkaka med vit choklad, det blir fantastiskt!

För mig är fika mer än bara att äta något gott; det är en stund att koppla av, umgås och njuta av livet. En bit citronkladdkaka passar perfekt till en mysig fika, kanske tillsammans med en kopp te eller kaffe. Om du vill göra den extra festlig kan du toppa den med lite vispad grädde och florsocker. För de som föredrar glutenfria alternativ, finns det recept på citronkladdkaka glutenfri. Och om du älskar maräng, kan du testa att göra en citronkladdkaka med maräng!

Jag hoppas verkligen att du kommer att njuta av den här citronkladdkakan lika mycket som jag och min familj gör. Det är ett recept som jag gärna delar med mig av, och jag tror att det kommer att bli en hit hos dig också. Glöm inte att kolla in mina andra recept på toscakaka eller kanske en chokladkaka om du vill ha mer inspiration!

Ingredienser

florsocker (till servering)

vispgrädde (till servering)

Gör så här

1.

Sätt ugnen på 175°C, inte varmluft.

2.

Smält smöret och låt svalna 15 minuter. Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, salt, citronskal och -juice. Rör ner smöret och sist mjölet. Häll i en smord och mjölad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 10 bitar).

3.

Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Den ska dallra något i mitten när du tar ut den. Låt svalna. Ställ i kylen och ta fram ca 10 minuter före servering.

Njut av

din

kaka!

Njut av

Från Elsas Kök

Elsa Lundström, din receptkreatör på Silviakaka.se
Hej kära bakvänner! Jag heter Elsa Lundström, och det är med stor glädje jag delar med mig av mina favoritrecept här på Silviakaka.se. Jag växte upp på landsbygden i Småland där köket alltid var fyllt av doften av nybakat. Min mormor lärde mig allt om svenska fikaklassiker, en tradition jag nu för vidare med en nypa modern känsla.
Min filosofi är enkel: bakning ska vara roligt, tillgängligt och fyllt av kärlek. Jag hoppas kunna inspirera dig att skapa egna ljuvliga bakverk och minnen i köket.,[object Object]