
Förberedelsetid: 10 min
Tillagningstid: 25 min
Cupcakes
Beskrivning
Åh, cupcakes! Som en liten bit av barndomen, fast med oändliga möjligheter. Jag minns hur min mormor alltid bakade småkakor till fikat, och även om det inte var just cupcakes, så var känslan densamma – värme, gemenskap och något riktigt gott. Här i Småland är fikat en helig tradition, och en vacker cupcake passar perfekt till en stunds avkoppling med en kopp kaffe. Om du letar efter andra härliga bakverk, kanske en klassisk Toscakaka kan vara något?
Dessa cupcakes är inte bara söta, de är en canvas för din kreativitet! När jag bakade cupcake recept med mina barn, var det dekorationen som var det allra roligaste. Vi använde allt från färska bär till strössel och silverkulor. Det är verkligen ett recept som passar alla åldrar. Om du är i Stockholm och letar efter inspiration, så finns det många fina konditorier som säljer vackra cupcakes, men jag lovar att dessa, bakade med kärlek hemma, smakar minst lika bra! Kanske vill du prova att göra en Chokladmousse till fikat också?
Det fina med cupcake stockholm-stilen är att de är så anpassningsbara. Du kan variera smaken på frostingen, tillsätta olika fyllningar eller experimentera med dekorationen. För en lite mer rustik känsla, prova att använda en Pajdeg som bas för en cupcake-paj! Och om du vill ha något lite enklare, så är Smakakor med gräddfil alltid ett säkert kort. Glöm inte att en bra fika också handlar om att ta sig tid och njuta av stunden.
Jag hoppas att detta recept på cupcakes kommer att förgylla din dag! Det är ett perfekt recept att dela med familj och vänner, och jag är säker på att de kommer att uppskatta den kärlek och omtanke som du har lagt ner i bakningen. Och om du känner dig extra kreativ, så kan du alltid titta på andra recept som Lussekatter eller Ananaspaj för mer inspiration!
Ingredienser
Gör så här
Sätt ugnen på 175°C.
Vispa smör och socker vitt och poröst gärna med elvisp i en bunke. Rör ner ett ägg i taget.
Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i äggsmeten och rör om. Rör ner mjölken.
Ställ muffinsformarna på en plåt och fördela smeten till hälften i dem. Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter. Kontrollera med en trästicka om muffinsen är klara efter att den har stuckits ner och dragits upp ska stickan vara torr. Låt dem svalna på galler.
Frosting: Blanda samtliga ingredienser och vispa tills den tjocknar, gärna med elvisp. Rör ev. ner några droppar karamellfärg.
Dekoration: Spritsa eller bred frostingen på muffinsen och garnera med bär, silverkulor, strössel och/eller krossade kakor.
Njut av
din
kaka!

Från Elsas Kök
