Färgglada Småkakor

Förberedelsetid: 60 min

Tillagningstid: 8 min

Portioner:18

Färgglada Småkakor

Beskrivning

Åh, välkommen till mitt kök! Jag är Elsa Lundström, och jag kommer från Småland, hjärtat av Sverige. Här i Småland bakar vi mycket, och inget slår känslan av att dela en fika med familj och vänner. Dessa färgglada småkakor är en favorit hos oss, speciellt när barnen är med och hjälper till. De påminner mig om min mormor, som alltid hade en burk med hembakade kakor redo.

Dessa färgglada småkakor är inte bara vackra att titta på, de är också otroligt goda! De är perfekta till en mysig fika, kanske tillsammans med en kopp kaffe eller en kall glas mjölk. Om du letar efter andra härliga smakakor, så kanske du vill prova dessa danska smakakor eller dessa smakakor med nutella. Vi älskar att variera våra bakverk här hemma! För en extra festlig touch, kolla in smakakor rosa.

Receptet är ganska enkelt, även för nybörjare. Det viktigaste är att använda en bra kvalitet på smöret, det gör stor skillnad för smaken. Och glöm inte att kyla degen ordentligt, det gör det lättare att skära fina skivor. Om du vill ha en glutenfri variant, kan du testa att byta ut vetemjölet mot glutenfria smakakor. För en lite mer lyxig variant, prova att tillsätta lite smakakor med mandelmassa. Vill du ha inspiration till andra typer av bakverk, så rekommenderar jag att du kollar in karleksmums eller kanske lussebullar.

Dessa färgglada godiskakor är verkligen en klassiker, och jag hoppas att de kommer att bli en favorit hos dig också! De är perfekta att baka inför helgen, eller när du bara vill ha något sött till kaffet. Och kom ihåg, det viktigaste är att ha kul i köket! Om du gillar att experimentera, så kan du testa att byta ut godiset mot något annat, kanske lite torkad frukt eller nötter. Kolla även in smakakor recept för mer inspiration. Och glöm inte att dela dina bakverk med dina nära och kära – det är det som gör fikan så speciell!

Ingredienser

Gör så här

1.

Hacka eller krossa godiset lätt i en mortel eller med matberedarens pulsknapp. Ta upp på ett fat så länge.

2.

Hacka samman mjöl, socker, kokos, sirap, bikarbonat och matfettet, skuret i mindre bitar, gärna i en matberedare till en deg. Blanda i det krossade godiset.

3.

Forma degen till en rulle, ca 6 cm i diameter, som lindas in i plastfolie. Lägg rullen i kylskåpet ca 1 tim. Skär rullen i ca 1/2 cm tjocka skivor som läggs på en bakpappersklädd plåt.

4.

Grädda kakorna mitt i ugnen i 200°, ca 8 min. Lossa kakorna försiktigt och låt dem kallna på galler.

Njut av

din

kaka!

Njut av

Från Elsas Kök

Elsa Lundström, din receptkreatör på Silviakaka.se
Hej kära bakvänner! Jag heter Elsa Lundström, och det är med stor glädje jag delar med mig av mina favoritrecept här på Silviakaka.se. Jag växte upp på landsbygden i Småland där köket alltid var fyllt av doften av nybakat. Min mormor lärde mig allt om svenska fikaklassiker, en tradition jag nu för vidare med en nypa modern känsla.
Min filosofi är enkel: bakning ska vara roligt, tillgängligt och fyllt av kärlek. Jag hoppas kunna inspirera dig att skapa egna ljuvliga bakverk och minnen i köket.,[object Object]