
Förberedelsetid: 0 min
Tillagningstid: 15 min
Fattiga Riddare
Beskrivning
Åh, fattiga riddare! Min farmor Elsa brukade alltid göra dessa till mig när jag var liten, särskilt när vi hade lite torrt bröd över. Det är en så enkel rätt, men den väcker så många fina minnen från min barndom i Småland. Det är verkligen en del av vår fika-kultur här i Sverige – att ta vara på det man har och göra något underbart av det. Ifall du letar efter andra klassiska svenska bakverk, kanske du vill prova att baka en äppelpaj?
Dessa fattiga riddare, eller "poor knights" som det kallas på engelska, är så mycket mer än bara en efterrätt. De är perfekta som en snabb och enkel brunch, eller som ett sött litet mellanmål. Jag älskar att servera dem med en klick KESO® Cottage cheese och färska björnbär, men de är lika goda med andra bär eller en klick sylt. Om du gillar att experimentera med smaker, kanske du vill titta på våra recept för smakakor med hallon eller smakakor med jordgubbar för inspiration!
Det fina med detta recept fattiga riddare är hur enkelt det är att anpassa det efter vad du har hemma. Du kan använda nästan vilket bröd som helst, och du kan variera kryddningen efter smak. Vill du ha en lite lyxigare variant? Prova att tillsätta lite vaniljsocker i smeten! Eller varför inte servera dem med en skopa vaniljglass? För mer inspiration kring bakning, kolla in vår kategori med smakakor recept.
Att baka är för mig en kärleksakt, och att dela den kärleken med andra är det bästa jag vet. Jag hoppas att detta recept på fattiga riddare kommer att ge dig lika mycket glädje som det ger mig. Och kom ihåg, det viktigaste är att njuta av processen och att ta sig tid för en stunds fika!
Ingredienser
Gör så här
Vispa ihop mjölk, mjöl, ägg, salt och socker till en slät smet.
Doppa brödskivorna i smeten och stek dem gyllenbruna i smör i en stekpanna.
Strö kanel och socker på riddarna och servera med en klick cottage cheese och björnbär.
Njut av
din
kaka!

Från Elsas Kök
