
Förberedelsetid: 30 min
Tillagningstid: 20 min
Kanelbulle Småkaka
Beskrivning
Åh, välkommen till mitt kök! Jag heter Elsa Lundström och kommer från Småland, där vi älskar att baka och dela med oss av godsaker. Den här kanelbullesmåkakan är en riktig favorit hos mig, en knaprig liten dröm som påminner om barndomens fika med mamma. Det är en sådan här dag som jag minns när jag bakar dessa, doften av kanel sprider sig i hela huset och värmer hjärtat.
Dessa småkakor är en underbar twist på den älskade klassikern, kanelbullar. Istället för den mjuka, fluffiga bullen får du en härligt knaprig småkaka kanelbulle som är perfekt att njuta av till en kopp kaffe eller te. Om du älskar att experimentera med bakning, kanske du också vill prova att göra smakakor med äpple eller kanske några smakakor med mandelmassa. Det finns så många möjligheter!
Receptet är enkelt och går snabbt att följa, även om degen behöver vila en stund i kylen. Det är den lilla extra tiden som gör att degen blir så smidig och lätt att arbeta med. För en extra lyxig touch, prova att strö över lite extra pärlsocker innan gräddning. Om du letar efter andra härliga småkaka recept, så rekommenderar jag att du kikar på vår samling av smakakor. Och glöm inte att en god fika alltid är bättre med vänner och familj!
Den här kanelbulle småkakan är inte bara god, den är också perfekt att ta med sig som gåva. Jag brukar ofta baka en stor sats och dela med mina grannar. Det är ett enkelt sätt att sprida lite glädje. Om du är sugen på andra klassiska bakverk, kanske du vill prova att baka en karleksmums eller en lussebulle. Och för dig som älskar choklad, har vi massor av chokladsmakakor att välja mellan!
Ingredienser
Gör så här
Nyp ihop alla ingredienser till kakan förutom vattnet, till en grynig massa, med händerna eller i en matberedare. Tillsätt sedan lite vatten så att degen går ihop till en smidig deg. Plasta in och låt vila i kylen minst 30 minuter. Sätt ugnen på 200°.
Kavla ut degen till en rektangel, ca 1/2 cm tjock.
Bred på rumsvarmt smör och strö över både strösocker och kanel. Rulla sedan ihop till en rulle och dela i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg ut på bakplåtspappersklädd plåt och pensla med uppvispat ägg, strö över pärlsocker och grädda i mitten av ugnen i 18–20 minuter. Låt svalna.
Njut av
din
kaka!

Från Elsas Kök
