Maräng Recept

Förberedelsetid: 6 min

Tillagningstid: 1H30 min

Portioner:50

Maräng Recept

Beskrivning

Åh, maränger! De är som små moln av sötma, och här i Småland har vi alltid haft en särskild plats i hjärtat för dem. Jag minns hur min mormor brukade göra dem, och doften fyllde hela huset. Det är ett recept som går i generationer, och jag delar det gärna med dig. Om du letar efter andra klassiska bakverk, kanske en härlig Toscakaka kan vara något?

Att få till den perfekta marängen kan verka svårt, men med rätt teknik och lite tålamod så lyckas du garanterat. Det här är ett grundrecept, perfekt för att göra vackra marängsviss, eller som bas för en fantastisk Marängtårta. Vill du prova något lite annorlunda? Kanske en Italiensk maräng recept kan vara något för dig. Det är viktigt att använda rena redskap, och att äggvitorna inte innehåller någon som helst gulan. Om du vill ha extra sega maränger, kolla in sega maränger recept. Förutom maränger älskar vi att baka lussekatter här i Småland, särskilt inför jul. Och om du vill ha något snabbt och enkelt, så är en muggkaka alltid ett bra alternativ!

Ingredienser

Gör så här

1.

Sätt ugnen på 100°C varmluft (eller 100°C på över/undervärme i vanlig ugn).

2.

Vispa äggvitorna med elvisp i en rostfri bunke tillsammans med hälften av strösockret och ättiksspriten, ca 2 minuter på medelhastighet.

3.

Tillsätt resten av strösockret och vispa på hög hastighet till en fast maräng, ca 4 minuter.

4.

Sikta ner florsockret i marängen och vänd försiktigt ner det med en slickepott.

5.

Spritsa eller klicka ca 50 små maränger eller ca 30 större på 2 bakpappersklädda plåtar (för 50 st små eller 30 st större).

6.

Vid varmluft: Ställ in plåtarna samtidigt i ugnen. Grädda ca 1 timme. Stäng av ugnen och låt marängerna stå kvar på eftervärme ca 30 minuter.

7.

Vid över/undervärme: Obs! Grädda en plåt i taget i 1 1/2 timme. Plåt två kan stå framme och vänta på sin tur. Marängerna ska inte stå kvar på eftervärme.

Njut av

din

kaka!

Njut av

Från Elsas Kök

Elsa Lundström, din receptkreatör på Silviakaka.se
Hej kära bakvänner! Jag heter Elsa Lundström, och det är med stor glädje jag delar med mig av mina favoritrecept här på Silviakaka.se. Jag växte upp på landsbygden i Småland där köket alltid var fyllt av doften av nybakat. Min mormor lärde mig allt om svenska fikaklassiker, en tradition jag nu för vidare med en nypa modern känsla.
Min filosofi är enkel: bakning ska vara roligt, tillgängligt och fyllt av kärlek. Jag hoppas kunna inspirera dig att skapa egna ljuvliga bakverk och minnen i köket.,[object Object]