Sega Småkakor

Förberedelsetid: 15 min

Tillagningstid: 40 min

Portioner:10

Sega Småkakor

Beskrivning

Åh, välkommen till mitt kök! Jag heter Elsa Lundström och kommer från Småland. Här i huset doftar det nästan alltid av nybakade kakor, och idag vill jag dela med mig av ett recept som verkligen ligger mig varmt om hjärtat – sega småkakor. Det är en riktig klassiker, och en del av den svenska fikan som jag älskar så mycket. Jag minns hur min mormor alltid bakade liknande kakor, och doften fyller fortfarande mina minnen.

Dessa sega småkakor är inte bara otroligt goda, de är också förvånansvärt enkla att göra. De har en underbar, smörig smak och en krämig topping som gör dem helt oemotståndliga. Om du letar efter ett recept på småkakor choklad sega, så kanske du vill kolla in dessa chokladsega småkakor, de är också fantastiska! Jag har experimenterat med många varianter, som småkakor med chokladbitar, men dessa klassiska smörkakor är alltid en hit. För dig som föredrar en lite krispigare variant, kanske knackiga smakakor kan vara något?

Grunden till receptet kommer faktiskt från ett amerikanskt recept från New Orleans, men jag har anpassat det efter svenska smaker och traditioner. Jag har också gjort flera varianter, som sega smörkakor med rabarber och sega smörkakor med pistage. Om du är ute efter sega chokladkakor småkakor, så kan du enkelt tillsätta lite kakao till degen. Och för dig som vill ha ett glutenfritt alternativ, kolla in glutenfria smakakor. Dessa småkakor sega är perfekta till fikat, och jag lovar att de kommer att försvinna snabbt!

Jag hoppas att du kommer att njuta av dessa sega småkakor lika mycket som jag och min familj gör. Glöm inte att dela dem med dina nära och kära, för det är ju det som fikan handlar om – att skapa en stund av glädje och gemenskap. Och om du vill utforska ännu fler recept på småkakor, så hittar du massor av inspiration på denna sida. Kanske vill du testa smakakor med mandelmassa eller smakakor med saffran?

Ingredienser

Gör så här

1.

Ta fram ägg och färskost så att de blir rumstempererade.

2.

Sätt ugnen på 175 grader och klä en form, ca 20 x 30 cm, med bakplåtspapper.

3.

Kaka: Smält smöret och blanda med mjölk.

4.

Blanda mjöl, socker, bakpulver, vanilj och salt.

5.

Tillsätt smörblandningen och vispa till ett smul. Tillsätt ägg och vispa till en deg.

6.

Tryck ut degen jämnt i formen.

7.

Topping: Smält smöret och blanda med mjölk.

8.

Vispa färskosten krämig.

9.

Tillsätt smörblandning, ägg och vanilj och vispa samman.

10.

Tillsätt florsocker och vispa slätt.

11.

Häll smeten ovanpå kakdegen och bred ut jämnt.

12.

Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter eller tills kanterna satt sig och mitten fortfarande är något rörlig.

13.

Låt svalna och ställ i kylen för att kallna helt.

14.

Skär i önskade bitar, pudra eventuellt med florsocker och servera.

Njut av

din

kaka!

Njut av

Från Elsas Kök

Elsa Lundström, din receptkreatör på Silviakaka.se
Hej kära bakvänner! Jag heter Elsa Lundström, och det är med stor glädje jag delar med mig av mina favoritrecept här på Silviakaka.se. Jag växte upp på landsbygden i Småland där köket alltid var fyllt av doften av nybakat. Min mormor lärde mig allt om svenska fikaklassiker, en tradition jag nu för vidare med en nypa modern känsla.
Min filosofi är enkel: bakning ska vara roligt, tillgängligt och fyllt av kärlek. Jag hoppas kunna inspirera dig att skapa egna ljuvliga bakverk och minnen i köket.,[object Object]