
Förberedelsetid: 10 min
Tillagningstid: 9 min
Småkakor Choklad Sega
Beskrivning
Åh, välkomna till mitt kök! Jag heter Elsa Lundström och kommer från Småland, där vi älskar att baka och dela med oss av godsaker. Idag ska vi baka småkakor choklad sega – en riktig favorit här hemma, och jag minns hur min mormor alltid bakade dessa till fikat. Det är något speciellt med doften av nybakade kakor som fyller huset, eller hur? Det påminner mig om så många fina stunder.
Dessa småkakor choklad sega är inte bara otroligt goda, de är också väldigt enkla att göra. Receptet använder ingredienser som du oftast redan har hemma, och sirapen är hemligheten bakom den perfekta segheten. Jag brukar ofta baka dessa tillsammans med barnbarnen, och det är alltid ett uppskattat projekt. Om ni letar efter andra klassiska småkakor, kanske ni vill prova dessa smakakor eller kanske gammaldags smakakor? De är lika älskade här i Småland!
Det är viktigt att låta kakorna svalna ordentligt för att de ska bli riktigt sega. Jag vet att det kan vara svårt att vänta, men det är värt det! Förutom dessa småkakor choklad sega, älskar jag att baka karleksmums, särskilt karleksmums med kolaglasyr. Och om ni är chokladälskare som jag, så rekommenderar jag varmt att ni också kollar in chokladnittar karleksmums och kladdkaka med choklad. Fika är ju en så viktig del av vår kultur, och det är så roligt att dela med sig av sina bakverk.
Kom ihåg att lägga kakorna ganska glest på plåten, eftersom de flyter ut lite under gräddningen. Använd gärna bakplåtspapper för att slippa att de fastnar. Och om du vill experimentera, så kan du tillsätta lite hackad choklad i smeten för extra chokladsmak! Jag hoppas att ni kommer att njuta av dessa småkakor choklad sega lika mycket som min familj och jag gör. Glöm inte att kolla in mina andra söta recept också!
Ingredienser
Gör så här
Smält smöret.
Rör ihop strösocker, vetemjöl, kakao, sirap, bakpulver, vaniljsocker och salt. Rör sedan ner smöret.
Rulla ut bollar Ø ca 3-4 cm.
Grädda chokladkakorna mitt i ugnen 175° i ca 9-11 min. Låt sedan svalna. Då blir kakorna sega.
Njut av
din
kaka!

Från Elsas Kök
